Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren

29-08
29 aug 2021
Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen Senioren / B-junioren Baanatletiek Wanneer: 29 aug 2021 , 11.00 uur
AVGM organiseert de Open Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor Senioren en B-junioren. Voor dit kampioenschap zijn... Lees meer

Geocachen in Best!

17-07
17 jul 2021
Geocachen in Best! Wandelen Wanneer: 17 jul 2021 - 15 aug 2021
Het laatste evenement in de maand van het wandelen is een Geocaching evenement voor alle GM’ers en introducées. Dit is een leuke en actieve manier om de zomer... Lees meer

Opvallend veel records na wedstrijdstop

Baanatletiek

BEST - Eindelijk lieten de coronaregeltjes zaterdag weer een onderlinge atletiekwedstrijd toe. Zaterdagmorgen voor de pupillen, in de middag voor de junioren en senioren van AV Generaal Michaëlis. Tot 27 jaar weliswaar, maar met opvallend veel persoonlijke records. “We hebben tenslotte gewoon door kunnen trainen.”

Tot zijn verbazing verbeterde Tom Michielsen (18) zijn beste prestatie bij het hoogspringen met maar liefst 7 centimeter tot 1,85 meter. “Vroeger deed ik dat het liefst, hoogspringen”, geeft hij grif toe. “Waarschijnlijk omdat het me goed af ging. Nu train ik niet speciaal voor één onderdeel, maar ver, discus en kogel.” En dat doet hij dan minimaal twee keer per week. Ook bij het speerwerpen – ‘dat was een oude’ –, de sprint en het verspringen verbeterde hij zijn beste prestatie. Maar hoe kan dat dan, zo zonder wedstrijden? Voor bijna alle deelnemers waren de clubkampioenschappen van september immers de laatste. “Vergis je niet, de jongeren hebben vanaf juni vorig jaar door kunnen trainen. En ik ben in dat jaar natuurlijk ook sterker geworden”, besluit Tom.

Zijn trainingsmaat Tom van Schijndel kijkt met gemengde gevoelens terug. “Van het hoogspringen had ik eerlijk gezegd iets meer verwacht. Tijdens de training sprong ik laatst 1,60, dus ik hoopte op 1,70. Ik haalde precies er tussenin, een evenaring. Bij het verspringen heb ik bewust wat risico genomen, waardoor wat pogingen ongeldig waren.” Tweemaal per week traint hij bij zijn Nijmeegse studentenvereniging. “Ik moet zeggen, ik heb de wedstrijden wel gemist. Op zich ben ik wel fit, maar de techniek was soms nog een beetje matig. Met de speer had ik tóch nog een pr. Voorlopig blijf ik lekker de meerkamp doen: ik blink nergens écht in uit.”

Ilonka de Bresser en Sanne Kastelein klokten op de 100 meter sprint tot op eenhonderdste seconde dezelfde tijd. De race kende een wisselend verloop: Ilonka was als eerste uit de startblokken, toen kwam Sanne met haar krachtige pas voorbij – kracht boven echte souplesse – tot Ilonka net voor de streep een minieme voorsprong nam. “Ik had weliswaar een pr op de 100 meter, maar ik had die afstand nooit eerder gelopen. Dus die telt niet echt”, zegt Sanne bescheiden. Sinds kort is de 20-jarige overgegaan naar de senioren. Anderhalf jaar is ze weer aan de gang, nadat een hardnekkige blessure haar twee tot drie jaar lang langs de kant hield. Daarvóór leverde ze jaar op jaar als junior een stevige bijdrage aan de competitieploeg.

fotobijschrift De start van de 100 meter sprint.

tekst Pieter Grootes
foto Koen van den Boomen


Deel op sociale media:

Terug naar boven