avgm logo desktop

In één ruk het Pieterpad af voor het goede doel

Lopen

BEST - Na zijn eerdere trails, met heroïsche namen als Bello Gallico (160 km), Great Escape (160 km) en de Montana Legends Trail (265 km) door de Ardennen, klinkt het Pieterpad maar gewoontjes. Addie van der Vleuten (30) wil voor zijn volgende uitdaging de wandelroute van 500 kilometer van Pieterburen naar de Sint Pietersberg hardlopend volbrengen: “Voor het goede doel, voor het KWF, voor m’n vader die anderhalf jaar geleden veel te vroeg is overleden. Hij wilde het Pieterpad ook afmaken.”

Deze keer zal hij alles zelf moeten regelen. “Vanwege de avondklok heb ik de tocht zelfs een maandje uit moeten stellen”, legt Addie uit. “Nu vertrek ik vrijdag 14 mei rond het middaguur, de maandagavond erop hoop ik dan te finishen.” Maar zo makkelijk als het lijkt is het niet. “Je moet jezelf onderweg verzorgen: schone kleren, eten, drinken en af en toe een hazeslaapje. Een hele onderneming.” Maar ervaring heeft de loper van AV Generaal Michaëlis inmiddels genoeg.

De natuurlijke obstakels zijn er ook, zoals de Rijn en de Maas. “Die pontjes varen ’s nachts natuurlijk niet”, lacht Addie. “Daarom start ik rond het middaguur. Zo kom ik op tijd voor de eerste oversteek over de Rijn. De tweede, bij Afferden over de Maas, moet ook bij daglicht kunnen. De derde oversteek bij Grubbenvorst, over de Maas vlak bij Venlo, kon wel eens een probleem worden.” Maar ook daaraan is gedacht: een opblaasbare kano wordt achter de hand gehouden.”

Andere fraaie natuurlijke obstakels zijn er ook: de Sallandse Heuvelrug, Berg en Dal bij Nijmegen en natuurlijk het heuvelachtige Limburgse landschap. Ondanks zijn ervaring in de Belgische Ardennen neemt Addie van der Vleuten zijn missie serieus. Immers, nooit eerder was de af te leggen afstand zo groot. “Onlangs heb ik drie dagen vrij gepakt om de tweede helft van de route te verkennen: ruim 200 kilometer in drie dagen. Ik weet dat ik fit ben.”

Addie sponsoren voor KWF Kankerbestrijding kan via www.supp.to/pieterpad-lopen-voor-kwf. “M’n doel is om tienduizend euro op te halen. Met nog twee weken te gaan is al ruim de helft binnen. En de teller loopt nog steeds op”, glundert Addie. “O ja, het record voor het Pieterpad hardlopend afleggen staat op 88 uur...”

fotobijschrift Addie van der Vleuten wil hardlopend geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven