avgm logo desktop

Weer een wedstrijdje, maar hoe is het met de vorm?

Baanatletiek

BEST - Bij de tweede onderlinge wedstrijd van AV Generaal Michaëlis is het Tom Michielsen (U20), Milou Keulstra (MC) en Veroline Sanders (MD) gelukt alle nummers te winnen. Simone Weijers (19) had zondag evenwel weinig tegenstand in haar leeftijdsklasse. Toch was ze ‘heel blij’ met haar prestatie op de 100 meter horden: “En een pr met de discus en 10 centimeter verder bij het verspringen.”

Doordat er nog maar weinig wedstrijden zijn is het soms lastig de vooruitgang te meten, zeker in een nieuwe klasse met andere afstanden of gewichten. Dat gold niet voor C-junior Nick van Bree, die maar liefst 40 centimeter verder sprong. “Vergeleken met vorig jaar spring ik nu zelfs 70 centimeter verder”, glundert Nick. “Ik ben écht sterker geworden. Dat merk ik vooral met de kogel: die is nu een kilo zwaarder én ik stoot hem een meter verder.” Ook bij het discuswerpen behaalde de 14-jarige een pr. Maureen de Bresser verbeterde zich bij de vrouwen senioren zowel op de 100 meter horden als de afsluitende 1500 meter.

Voor C-junior Orlando Louwers zijn het spannende tijden. Hij hoopt toegelaten te worden tot de Europese kwalificatiewedstrijd, de T-meeting, komend pinksterweekend in Tilburg. Hij traint al twee jaar bij regiotrainer Adri Raaimakers voor het hoogspringen. “Er zijn maar weinig wedstrijden aangewezen waar een prestatie meetelt om toegelaten te worden tot de belangrijke tournooien”, zegt zijn mede-trainer en vader Fred Louwers. “Met zijn beste prestatie van 1,70 meter behoort Orlando tot de top van de hoogspringers in Nederland in zijn klasse. Maar met alle coronabeperkingen, zoals maximum aantal deelnemers, is het onzeker of hij wordt toegelaten.” Ook op de 100 meter sprint maakt hij een kans. “Maar hoogspringen doe ik het liefst”, besluit Orlando.

fotobijschrift Lotte Aerts is de snelste bij de vrouwen op de 1500 meter.

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven