Nét weer ietsje sneller, hoger of verder op een wedstrijd

Baanatletiek

BEST - Vayen Volkerts (6) moet, als ze zaterdag na de wedstrijd weer opgehaald wordt, even nadenken wat ze allemaal gedaan heeft. Alles was tenslotte nieuw voor haar. “De 40 meter sprint, hoogspringen en rennen”, weet ze nog, terwijl ze aan haar ijslolly likt. De opening van het clubgebouw van AV Generaal Michaëlis, voor het eerst sinds eind september, werd na afloop gevierd met een traktatie.

Het ‘rennen’ was dan het laatste nummer van de Athletics Champs wedstrijd, waar je in vier minuten moet proberen zo ver mogelijk te lopen. Vayen haalt maar liefst 625 meter. Het werpen met de medicinebal is ze even vergeten. Het was eigenlijk ‘best wel spannend’ die wedstrijd, want ze was nog geen week eerder lid geworden. “Als je mee wilt doen, zal dat toch moeten”, had de trainer nog gezegd. Vier keer heeft Vayen meegetraind, gewoon om te kijken of het leuk was. Maar waarom dan atletiek? “Dat komt door Iris, die vroeg me mee”, roept ze. Haar klasgenootje Iris de Wit staat in haar oranje shirtje ook te wachten tot ze wordt opgehaald. “Ik zat op turnen”, vertelt ze. “Maar dat ging heel lang niet door. Zo ben ik na de zomer bij de atletiek gekomen.” Haar moeder glimlacht: “Het is wel een ‘blijvertje’, denk ik.” De wedstrijd van de mini-pupillen, met verder Vera Deij als deelnemer, is door Iris gewonnen, vooral dankzij het hoogspringen. Vayen wint de sprint, Vera de duurloop.

Lockdown

“Dat Iris bij de tweede lockdown lid geworden is, past in het totale plaatje. We hebben er het afgelopen jaar zo ontzettend veel pupillen bij gekregen”, bevestigt pupillen-coördinator Petri van Horrik. “Alle binnensporten en ook de teamsporten lagen stil. Bij ons heeft de jeugd het afgelopen jaar buiten - dat wel - gewoon door kunnen trainen. Woensdag begint bij ons de Schoolsport Best. We hebben wel dertig aanmeldingen bij de pupillen en nog eens veertig bij de bambi’s, de jongsten.” En meer in het algemeen: “Je hoort van de trainers dat ze echt weer toe zijn aan de spanning van een wedstrijd. Dat ze dan nét ietsje verder of nét ietsje sneller kunnen om te genieten van een pr.”

Atletiekfamilies

Sam Vasen (7, bijna 8) is alweer twee jaar bij de atletiek. Zijn opa en oma zijn lid van GM, zijn moeder Lieke vroeger ook. “Eerst wist ik het niet zeker, maar het is tóch atletiek geworden. Vorig jaar bij de clubcross in de Putjesbergen heeft opa zelfs een stukje met me meegelopen”, zegt Sam trots. Zaterdagmorgen eindigt hij op de derde plaats; winnaar bij de C-pupillen is Owen Wijs.

Ook tweedejaars A-pupil Lana van den Heijkant (10) heeft het lopen van huis uit meegekregen. “Dat doe ik ook het liefst. Laatste met de sportdag van de Zevensprong heb ik zelfs een paar jongens geklopt. Die gaven snel op”, glimlacht ze van achterop de bagagedrager van haar vaders fiets. Lana stootte zich eerder die dag lelijk tegen de hoogspringlat, maar haalde toch een pr. En met de tweede plaats in totaal was het leed snel vergeten. Winnares bij de oudste pupillen is Esmee Reker.

De complete uitslag van de onderlinge wedstrijd staat op www.atletiek.nu.

fotobijschrift Met een beetje hulp lukt het Vera Deij wél.

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven