Spaar nu bij PLUS Ton Henst & Erwin Kenter voor onze clubkas

06-09
Algemeen
BEST - Ook AVGM doet mee aan deze actie. Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen en wekelijkse actieproducten een sponsorpunt met een unieke code. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro's dat oplevert voor AVGM! Ook kun je... Lees meer

Beginnen met hardlopen

23-08
Lopen
BEST - Meerdere malen per jaar wordt er bij GM een cursus gegeven voor de beginnende hardloper. In drie maanden tijd bouwen we het lopen op van 0 naar 5 km onafgebroken lopen. Er wordt getraind volgens een vast schema. De eerste 6 weken trainen we 1 maal per week als groep en 1 keer per week... Lees meer

Meisjes C-junioren GM eerste in competitie

Baanatletiek

BEST - Na lange tijd werd er groen licht gegeven voor de CD-competitie. Zaterdag werd in Best om de punten gestreden met tien verenigingen uit de regio. De meisjes C-junioren van AV Generaal Michaëlis hadden al hun acht onderdelen (80 meter, 800 meter, 300 meter horden, 4x 80 meter estafette, speerwerpen, kogelstoten, hoogspringen en verspringen) keurig bezet en behaalden de eerste plaats.

Dat was onder meer te danken aan de winst van Milou Keulstra op de sprint en de horden, de winst van Lotte Aerts bij het speerwerpen en kogelstoten en Iris van Sluisveld met de tweede plaats bij het hoogspringen en de derde plaats op de 800 meter.

De C-jongens hadden lang niet alle nummers bezet, zoals de 800 meter, discus, kogel en estafette. Met z’n tweeën – Orlando Louwers en Nick van Bree – red je het gewoon niet in de competitie, ondanks de overwinning van Orlando Louwers bij de sprint en het verspringen. Nick van Bree was op de 300 meter horden sneller dan zijn oudere broer Mike ooit was en verbeterde zijn pr bij het hoogspringen met 10 centimeter tot 1,50 meter.

Bij de D-meisjes won Sophie Amelie Luijbregts ruim het kogelstoten. “De estafette ging heel goed”, vond Fleur Pero, die verder de discus voor haar rekening nam. Alle nummers waren bezet en dat was goed voor de zevende plaats.

Ondanks dat de D-jongens de estafette moesten laten schieten, eindigden ze op de zesde plaats. De opvallende prestaties in deze klasse waren van Jorrit Verhagen met de kogel (1) en Stijn Pero met de discus (2). De tweede wedstrijd is over twee weken.

Hoofdrol

De hoofdrol bij AV Generaal Michaëlis werd afgelopen weekend opgeëist voor Lotte Aerts. Vrijdag verbeterde de 14-jarige in Utrecht het 1500 meter-clubrecord. Een dag later won ze in Best tijdens de competitie voor haar team het speerwerpen en kogelstoten. De klapper kwam zondag met nog een clubrecord op de 800 meter. “Het was leuk om weer tegen andere mensen te kunnen lopen.”

Lotte moet bijna twee jaar terug sinds ze een snelle 1500 meter liep. In Utrecht was de C-junior liefst negen seconden sneller en pakte gelijk het clubrecord bij de oudere B-junioren. Zondag in Eindhoven was het op de 800 meter weer raak: ruim acht seconden sneller dan ze vorig jaar juli in Vught liep. Daarmee werd ze op die afstand de snelste junior ooit bij de vrouwen in ruim zestig jaar GM-geschiedenis.

Het was vrijdagavond in Utrecht een bizarre wedstrijd. Veerle van Erp (U18) startte op haar geliefde 800 meter toen het nog droog was, tot onderweg die hoosbui losbarstte: “Ik heb de laatste 300 meter op water gelopen.” De wedstrijd werd na afloop zelfs enige tijd stilgelegd voor Lotte aan haar ‘late’ recordrace op de 1500 meter kon beginnen.

fotobijschrift D-junior Fleur Pero in actie bij het discuswerpen.

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven