Spaar nu bij PLUS Ton Henst & Erwin Kenter voor onze clubkas

06-09
Algemeen
BEST - Ook AVGM doet mee aan deze actie. Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen en wekelijkse actieproducten een sponsorpunt met een unieke code. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro's dat oplevert voor AVGM! Ook kun je... Lees meer

Beginnen met hardlopen

23-08
Lopen
BEST - Meerdere malen per jaar wordt er bij GM een cursus gegeven voor de beginnende hardloper. In drie maanden tijd bouwen we het lopen op van 0 naar 5 km onafgebroken lopen. Er wordt getraind volgens een vast schema. De eerste 6 weken trainen we 1 maal per week als groep en 1 keer per week... Lees meer

‘Jaloers op de GM-materiaalploeg’

Algemeen

BEST - Martin Nijkamp (33) is tijdens de Algemene Leden Vergadering van Atletiek Vereniging Generaal Michaëlis benoemd tot erelid. Slechts vijftien personen gingen hem voor. Martin begon jaren geleden als beheerder van het materiaal, al zijn de werkzaamheden in de loop der tijd steeds breder geworden. “Ik hoor wel eens van andere verenigingen hoe jaloers ze zijn hoe bij ons het beheer van het materiaal is geregeld”, memoreerde voorzitter Paul Hoen vrijdagavond tijdens de huldiging.

“Zoals gezegd, begon Martin Nijkamp zijn carrière bij GM als materiaalbeheerder. Zowel het oefen- als het wedstrijdmateriaal is zeer overzichtelijk opgeborgen. Hij onderhoudt het contact met de gemeente voor een kwalitatief goede atletiekbaan die voldoet aan de geldende eisen. Als beheerder van de accommodatie zorgt hij met zijn ploeg voor het goed functioneren in het algemeen: verlichting, douches, energieverbruik, cameratoezicht, servers, geluidsapparatuur”, vervolgde Paul Hoen. “In het coronatijdperk heeft het bestuur aan Martin veel steun gehad bij de voorzieningen, denk alleen al aan het handen wassen en het communiceren van steeds wisselende maatregelen. Ook de communicatie via flyers, de website en de sociale media is bij zijn team in goede handen.”

De Jos Robben-Trofee is uitgereikt aan Irene van Asten voor haar bijzondere prestatie als jurylid. Al ruim zeven jaar helpt ze regelmatig mee bij de wedstrijden. Pieter van der Sanden ontving de Bram Flierman-Trofee als waardering voor het vele vrijwilligerswerk: het begeleiden en coördineren van de wandelgroepen. Zelf loop hij tweemaal per week met zijn groep en organiseert tweemaal per jaar de gemeenschappelijke wandeltochten. De GM-beker tenslotte ging naar Wichard de Benis. Na een lange wedstrijdcarrière is hij nu een aantal jaren een gewaardeerd trainer voor de middellange afstandsgroep en tevens jurylid.

Voorzitter Paul Hoen greep de vergadering ook aan om te melden dat GM onlangs gekozen is tot Gemeentewinnaar van de ‘Club van het jaar 2021’: “Ik ben er trots op dat we in de moeilijke tijd die nu achter ons ligt de vereniging ‘levend’ hebben kunnen houden. Denk maar aan GM-ganzenbord, online quizavonden, deelname aan de Bestse Buurtkwis, de alternatieve cross-competitie, de onderlinge GM-wedstrijden, het coronaproof organiseren van wandeltochten, woordzoekers, de fotozoektocht en ga zo maar door.”

Tegelijkertijd is er het afgelopen jaar een grote toeloop van junior-atleten geweest. Als een van de weinige sportverenigingen zijn de trainingen en onderlinge wedstrijden voor deze leeftijdsgroep met wat beperkingen gewoon doorgegaan. GM is daarom op zoek naar enthousiaste ouders die de trainers willen assisteren. Interesse? Neem dan contact op met bestuurslid Tom Lassing voor meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

fotobijschrift Martin Nijkamp (rechts) is benoemd tot erelid van AV Generaal Michaëlis.

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers


Deel op sociale media:

Terug naar boven