Spaar nu bij PLUS Ton Henst & Erwin Kenter voor onze clubkas

06-09
Algemeen
BEST - Ook AVGM doet mee aan deze actie. Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen en wekelijkse actieproducten een sponsorpunt met een unieke code. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro's dat oplevert voor AVGM! Ook kun je... Lees meer

Beginnen met hardlopen

23-08
Lopen
BEST - Meerdere malen per jaar wordt er bij GM een cursus gegeven voor de beginnende hardloper. In drie maanden tijd bouwen we het lopen op van 0 naar 5 km onafgebroken lopen. Er wordt getraind volgens een vast schema. De eerste 6 weken trainen we 1 maal per week als groep en 1 keer per week... Lees meer

Het regent pr’s nu de competitie losbarst

Baanatletiek

HELMOND - De Helmondse atletiekbaan maakt zaterdag tijdens de competitiewedstrijd voor C- en D-junioren een tamme indruk. Ja, er zijn groepjes bezig met hoog- en verspringen. En ze zijn in de weer met de kogel en de speer. Dan ineens klinkt het startschot: “Pang!” De tribune veert op. “Kom op Anna, kom op Maud, kom op Sara!” De drie D-junioren van GM Anna Lemaire, Maud Verbaandert en Sara van Beers lopen de longen uit hun lijf op de 60 meter sprint. Met voor alle drie een persoonlijk record.

De groep D-meisjes van AV Generaal Michaëlis, met verder de tweelingzussen Avalon en Veroline Sanders en Fleur Pero, zijn met z’n zessen het meest complete team. Ze doen zelfs mee met de viermaal 60 meter estafette. Maud Verbaandert had eerder op de dag al een pr gelopen op de 600 meter, waarna ze enkele minuten uitgeteld op haar rug op het tartan lag. Anna Lemaire verbetert zich verder met de speer en de kogel, dus driemaal. De D-jongens zijn present met Stijn Pero, Stan Beenker, Jorrit Verhagen en Wouter Obbema. Jorrit verbetert zich bij het hoogspringen. Ook zij doen mee aan de estafette. Trainer Marcel Vis klinkt tevreden: “Volgens mij zijn de D’s allemaal met minstens één pr naar huis gegaan, zeker op de loopnummers.”

Twee clubrecords

Bij de C-junioren maakt Orlando Louwers indruk: hij wint de 150 meter van zeventien deelnemers in een nieuw clubrecord. Bij het verspringen reikt hij zelfs zeven centimeter verder. Trainer Joep Wiltschek wijst met zijn vinger omhoog: “Je moet met je afzet meer de hoogte in, dan haal je zeker de zes meter.” Zijn teamgenoot Nick van Bree haalt plaats vier met hoogspringen en de speer. Ook de C-meisjes zijn met vier atleten bij lange na niet compleet, zo wordt het een individuele wedstrijd. Milou Keulstra wint de 150 meter, de 80 meter horden en het speerwerpen. Lotte Aerts wint het kogelstoten en eindigt met de speer op de tweede plaats, beide in een pr. Ze verontschuldigt zich voor haar ‘slechts’ derde plaats op de 150 meter van twaalf deelnemers. “Veel te kort”, bromt ze. Eliza Dielhof behaalt pr’s met discuswerpen en verspringen, Daniëlle Vis met hoogspringen. Lotte Aerts (14) slaat de 1500 meter van de competitie wijselijk over: de woensdag ervoor verbeterde ze haar nog geen twee weken oude clubrecord op die afstand met nog eens vier seconden. De junioren eindigen in de competitie op plaats 4 (MC, MD), 5 (JD) en 7 (JC). Bij de senioren eindigen de mannen in Roermond in hun poule van de derde divisie op de vierde plaats van veertien, de vrouwen in Nijmegen in hun poule van de tweede divisie op plaats negen van twaalf. Voor de complete competitie-uitslag ga je naar www.atletiek.nu.

fotobijschrift Maud Verbaandert ligt uitgeteld op het Helmondse tartan na haar 600 meter.

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven