avgm logo desktop

Wedstrijden ook in teken van ZNK in Best aanstaande zondag

Baanatletiek

BEST - Dertien atleten van AV Generaal Michaëlis doen komende zondag mee aan de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen, die in Best worden gehouden. A-junior Matthijs van den Broek en Ingrid Wouters bij de vrouwen masters deden afgelopen weekend hun laatste voorbereidingswedstrijd. D-junior Stijn Pero behaalde met kogelstoten de tweede plaats van het Zuid-Hollands Kampioenschap.

Matthijs van den Broek en Tonnie de Benis liepen zondagmorgen in Tilburg de 3000 meter. Niet gebruikelijk zo vroeg, maar in een gelijkmatig tempo kwamen ze in de buurt van hun pr. Door samen te werken konden ze in de slotronde het verschil maken. Dat biedt nog perspectief om onder het volgende doel van 9.30 minuten te duiken. Matthijs loopt zondag de 1500 meter.

Vrijdagavond deed Ingrid Wouters mee aan een kogel-discus wedstrijd in Leiden. Door vakantie dreigde ze drie weken training te moeten missen. “Als voorbereiding op de ZNK in Best en NK Masters heb ik dus aan een wedstrijd meegedaan, als alternatief voor de training. Leiden lag maar een kwartiertje van de camping”, meldt Ingrid vanuit Leiden. “Kogel verliep goed met een lekkere serie en uiteindelijk m'n beste seizoensprestatie van 9,54 meter. De eerste worp met discus was met 31,22 meter de beste. Daarna waren de worpen wisselvallig, maar ik ben heel tevreden met dit resultaat. Het is afwachten wanneer de uitschieter gaat komen. De training laat dat al regelmatig zien. Pieken in Best of Hengelo dan maar?”

Zaterdag heeft D-junior Stijn Pero meegedaan aan het Open Zuid-Hollandse Kampioenschap in Barendrecht. Stijn heeft hier uitstekende prestaties geleverd. In de vijfkamp plaatste hij zich als vijfde van 21 deelnemers. Op drie onderdelen verbeterde hij zijn persoonlijke record (speer, 80 meter horden, 80 meter sprint). Daarnaast deed hij mee aan twee losse onderdelen, de 1000 meter en het kogelstoten. Ook op deze onderdelen verbeterde hij zijn beste prestatie. Bij het kogelstoten haalde hij met 7,71 meter (20 cm verder) zelfs de tweede plaats van het Zuid-Hollands Kampioenschap.

fotobijschrift Tonnie de Benis (links) en Matthijs van den Broek hielpen elkaar aan een goede tijd op de 3000 meter.

tekst Pieter Grootes
foto Wichard de Benis


Deel op sociale media:

Terug naar boven