Spaar nu bij PLUS Ton Henst & Erwin Kenter voor onze clubkas

06-09
Algemeen
BEST - Ook AVGM doet mee aan deze actie. Van zondag 5 september t/m zaterdag 13 november 2021 ontvang je bij elke 10 euro aan boodschappen en wekelijkse actieproducten een sponsorpunt met een unieke code. Hoe meer sponsorpunten je spaart, hoe meer euro's dat oplevert voor AVGM! Ook kun je... Lees meer

Beginnen met hardlopen

23-08
Lopen
BEST - Meerdere malen per jaar wordt er bij GM een cursus gegeven voor de beginnende hardloper. In drie maanden tijd bouwen we het lopen op van 0 naar 5 km onafgebroken lopen. Er wordt getraind volgens een vast schema. De eerste 6 weken trainen we 1 maal per week als groep en 1 keer per week... Lees meer

“Als elke seconde telt”  -  Meld je aan voor de reanimatietraining

Informatief

BEST - Wekelijks worden alleen in Nederland ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. De meeste mensen worden thuis, op het werk of op straat getroffen door een hartstilstand en vaak is dit geheel onverwacht. Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer, maar wordt een geoefend hulpverlener!

UITNODIGING

In samenwerking met Huub Oomes wordt op zaterdag 16 en op zaterdag 23 oktober* de jaarlijkse reanimatie cursus voor beginners en herhalers gegeven. Ook onze jeugd, vanaf 12 jaar, is van harte uitgenodigd om aan deze cursus deel te nemen, zij zijn immers het meest op de baan te vinden. Trainers hebben voorrang bij de aanmelding.

Er zijn op iedere zaterdag twee groepen, één om 12.30 uur en één om 14.30 uur. Beginners worden zoveel mogelijk om 12.30 uur geplaatst. Uiteraard proberen we rekening te houden met voorkeuren, maar vol is vol. Indien er meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, dan zal er mogelijk nog een datum in november ingepland worden.

* Mocht vanwege corona de cursus onverhoopt niet door kunnen gaan, dan zullen nieuwe data ingepland worden.

In deze basiscursus reanimatie leert je:

  • hoe je een hartstilstand herkent en wat je als eerste moet doen
  • hoe je borstcompressies en mond-op-mondbeademing geeft
  • hoe je een AED gebruikt

Je oefent samen met andere cursisten op reanimatiepoppen en je leert hoe je een AED bedient. Na afloop krijg je een officieel certificaat van de Hartstichting.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: Nathalie Crüts Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld in de mail de datum en het tijdstip van je voorkeur en geef aan of je beginner bent of voor de herhaling komt.

tekst Nathalie Crüts


Deel op sociale media:

Terug naar boven