Vervallen 1,5 meter afstand en coronatoegangsbewijs voor kantine

Algemeen

BEST - De Rijksoverheid heeft op dinsdag 14 september 2021 wijzigingen in het corona-beleid aangekondigd. Deze wijzigingen gaan per zaterdag 25 september in. Als versoepeling komt de verplichte 1,5 meter afstand te vervallen. Deze versoepeling gaat echter gepaard met een nieuwe voorwaarde voor onze kantine: voor het plaatsnemen in de kantine wordt een coronatoegangsbewijs verplicht. Gelukkig heeft de Tweede Kamer op donderdag 16 september 2021 besloten om de aangekondigde verplichting voor een coronatoegangsbewijs voor het afhalen van eten en drinken in sportkantines en voor het gebruik van het terras te laten vervallen. Hiermee hebben leden zonder coronatoegangsbewijs gelukkig een alternatief.

De volgende aanpassingen in de corona-maatregelen bij AVGM gaan in per zaterdag 25 september 2021:

  • Personen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • De verplichte looproutes vervallen in het clubgebouw en op onze accommodatie.
  • Het maximum aantal gebruikers per ruimte of aan tafel vervalt, waarbij iedereen in het zitgedeelte van de kantine een vaste zitplaats heeft.
  • In de kantine wordt het gedeelte achter de lijn van de bar tot de nooddeur afgezet als zitgedeelte. Zo blijft de bar bereikbaar voor personen die willen afhalen en/of op het terras plaats gaan nemen. In het zitgedeelte van de kantine wordt een coronatoegangsbewijs voor personen van 13 jaar en ouder verplicht. Vanaf 14 jaar wordt het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs gecontroleerd. Op reguliere trainingsmomenten controleert het barpersoneel. Bij speciale activiteiten of evenementen zorgt de organisatie van het evenement voor de vereiste controle.

Realiseer je dat niet iedereen zich nog comfortabel voelt bij het vervallen van de 1,5 meter afstand. Houd dus rekening met elkaar en respecteer elkaar hierin. Ook vindt niemand het leuk om te moeten vragen om een coronatoegangsbewijs en identificatie. Ga hierover niet in discussie met degene die moet controleren. Deze persoon is een vrijwilliger van onze vereniging en draagt bij aan het voldoen aan de verplichting vanuit de Rijksoverheid. Hiermee voorkomen we hoge boetes als vereniging. Kijk voor meer informatie over het krijgen van een coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.

De basisregels van het RIVM blijven in tact. Was je handen regelmatig en in ieder geval bij aankomst op onze accommodatie of na toiletgebruik. Schud geen handen. Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Kun je op basis van de testuitslag aantonen dat je geen corona hebt, ben je ook weer welkom bij AVGM. Bij een quarantaineplicht blijf je vanzelfsprekend thuis tot deze is afgelopen.

De komende weken staan er enkele leuke activiteiten, wedstrijden en cursussen gepland. Veel vrijwilligers zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor deze activiteiten. De nieuwe regels zorgen voor nieuwe mogelijkheden én een extra uitdaging. AVGM heeft de afgelopen 1,5 jaar laten zien flexibel en creatief te zijn. Er wordt dus ook nu weer snel geschakeld om dingen aan te passen. Dat is echt niet altijd eenvoudig en kost veel extra tijd in de organisatie. Het bestuur waardeert de inzet van deze vrijwilligers enorm. AVGM kan trots zijn op ons bloeiende verenigingsleven!

tekst Paul Hoen


Deel op sociale media:

Terug naar boven