Coronatoegangsbewijzen noodzakelijk voor clubgebouw

Algemeen

BEST - De regering heeft alsnog besloten om voor buitensporters en hun publiek het coronatoegangsbewijs niet in te voeren. Het bestuur is blij met dit besluit, aangezien het uitvoeren van deze maatregel zeer moeilijk zou zijn geweest. Alle GM-leden kunnen dus blijven trainen en eenieder kan vrij onze accommodatie betreden.

Voor de binnenruimtes op een sportaccommodatie en het terras gaat met ingang van zaterdag 6 november 2021 wél een verplichting op een coronatoegangsbewijs gelden voor personen van 18 jaar en ouder. Voor het verblijven in onze kantine is dat nu al het geval. Het is praktisch onhaalbaar om tijdens alle trainingsuren de controle aan de ingang van het gebouw uit te gaan oefenen. Hierom worden vanaf zaterdag de volgende maatregelen getroffen:

  • De kleedkamers worden gesloten.
  • Het terras wordt gesloten.
  • In het krachthonk kan alleen worden getraind onder toezicht van een trainer, welke voor aanvang van de training de atleten van 18 jaar en ouder controleert op een coronatoegangsbewijs.
  • Leden van 18 jaar en ouder worden opgeroepen om thuis gebruik te maken van het toilet.
  • Verblijven in de hal is niet toegestaan. Het verzamelen voor trainingen vindt dus ook buiten plaats en schuilen bij slecht weer is daar niet mogelijk.
  • De volledige kantine wordt in gebruik genomen. Vanuit de ingang worden de bezoekers langs de bar geleid voor de controle op het coronatoegangsbewijs voor iedereen van 18 jaar en ouder. De controle vervalt voor vrijwilligers die vanwege de uitoefening van hun vrijwilligersfunctie aanwezig zijn.

Onze jongste leden trainen de komende maanden één keer per week in de zaal. Zij worden via hun trainer geïnformeerd over de consequenties van deze nieuwe maatregelen.

De besmettingen met het coronavirus lopen in hoog tempo op. Blijf dus denken aan de basisregels. Was je handen regelmatig en in ieder geval bij aankomst op onze accommodatie. Schud geen handen. Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Kun je op basis van de testuitslag aantonen dat je geen corona hebt, ben je ook weer welkom bij AVGM. Bij een quarantaineplicht blijf je vanzelfsprekend thuis tot deze is afgelopen. Daarnaast geldt het dringende advies voor volwassenen om 1,5 meter afstand te houden.

Bovenstaande aanpassingen vergen weer extra inspanning en flexibiliteit van de vereniging. We hopen dat jullie hiervoor begrip hebben. GM moet zorgen voor een veilige sportomgeving voor onze leden en daar horen op dit moment deze maatregelen bij.

tekst Paul Hoen


Deel op sociale media:

Terug naar boven