Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - Op vrijdag 12 november 2021 heeft de Rijksoverheid nieuwe corona-maatregelen aangekondigd, welke zijn ingegaan op zaterdag 13 november om 18 uur. Voor GM heeft dat de volgende consequenties.

Sportkantines moeten om 20 uur sluiten. De GM-trainingen zijn dan meestal nog niet afgelopen. Hierom is besloten om onze sportkantine de komende weken enkel op zaterdagochtenden te openen, op vertoon van het coronatoegangsbewijs en je identiteitsbewijs en met vaste zitplaats.

Bij trainingen en wedstrijden is publiek niet toegestaan. Helaas kunnen we onze accommodatie dus enkel openstellen voor onze sportende leden of mensen die vanuit hun vrijwilligersfunctie op dat moment aanwezig moeten zijn. Sporters gaan na de training direct naar huis (of op zaterdag naar de kantine), omdat zij anders als publiek worden gezien. Voor het brengen en halen van kinderen neemt GM weer contact op met de gemeente voor het inrichten van de wachtzone op de parkeerplaats. Op zondag 21 november 2021 start de Broos van Erp competitie met de eerste crosswedstrijd. Komende week vindt overleg hierover plaats met de gemeente, waarna deelnemers worden geïnformeerd over de gevolgen voor deze wedstrijd.

Houd 1,5 meter afstand tot anderen om te voorkomen dat het coronavirus onderling wordt doorgegeven. Deze afstandsregel geldt in ieder geval vóór en na de training. Waar mogelijk is dit natuurlijk ook altijd tijdens de trainingen verstandig.

Blijf ook denken aan de andere basisregels. Was je handen regelmatig en in ieder geval bij aankomst op onze accommodatie. Schud geen handen. Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Kun je op basis van de testuitslag aantonen dat je geen corona hebt, ben je ook weer welkom bij AVGM. Bij een quarantaineplicht blijf je vanzelfsprekend thuis tot deze is afgelopen. Test je positief op corona? Neem direct contact op met je trainer.

De situatie wordt door de Rijksoverheid op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld. Laten we als GM ook ons steentje bijdragen om het aantal besmettingen terug te dringen en hopen dat in december weer meer mogelijk is.

tekst Paul Hoen


Deel op sociale media:

Terug naar boven