Mededelingen

15-01Wandelevent Joe Mann op 30 jan is afgelast

Update corona-maatregelen

Algemeen

BEST - Op vrijdag 26 november 2021 heeft de Rijksoverheid tijdens een persconferentie een avondlockdown aangekondigd met ingang van zondag 28 november. Na 17 uur ’s avonds mag er niet meer gesport worden op sportaccommodaties. Dit besluit heeft gevolgen voor nagenoeg alle GM-trainingen. Daarnaast zijn er aanvullende maatregelen voor sportkantines. Het maatregelenpakket geldt in ieder geval tot 19 december.

Onze sportaccommodatie blijft gesloten na 17 uur ’s avonds. De Rijksoverheid biedt wél de mogelijkheid om na 17 uur in groepjes van 4 personen (excl. trainer), onderling 1,5 meter afstand, in de openbare ruimte te trainen. Per trainingsgroep wordt bekeken of de training onder deze voorwaarden én op basis van het protocol van de Atletiekunie door kan gaan. Leden worden via hun trainer hierover geïnformeerd. De trainende groepen verzamelen verspreid over verschillende locaties. De zaterdagtrainingen en de Bambi-trainingen op woensdag vinden overdag plaats en kunnen daarom doorgaan.

Het bestuur biedt de trainers de mogelijkheid op basis van bovenstaande voorwaarden te trainen, maar maakt hier geen verplichting van. Er wordt namelijk veel gevraagd van de flexibiliteit en creativiteit van onze trainers, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het sporten van de GM-leden. Trainingstijden worden ook niet vervroegd naar een tijdstip vóór 17 uur. Het kan dus betekenen dat de ene groep de komende drie weken wel traint en de andere groep niet. Wij vragen hiervoor jullie begrip.

De kantine blijft op zaterdagochtenden geopend op vertoon van het coronatoegangsbewijs (incl. legitimatie). In het clubgebouw geldt vanaf zondag 28 november hiernaast ook een mondkapjesplicht en wordt onderling minimaal 1,5 meter afstand aangehouden. Zodra de kantinebezoeker zit mag het mondkapje af. De stoelen worden op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar geplaatst en mogen niet worden verplaatst. In het krachthonk mag tijdens het sporten, begeleid door een trainer en na de controle op het coronatoegangsbewijs (incl. legitimatie), het mondkapje ook af.

De basisregels blijven uiteraard gelden. Houd 1,5 meter afstand tot anderen. Was je handen regelmatig en schud geen handen. Blijf thuis bij klachten en laat je testen. Pas als je op basis van deze testuitslag kunt aantonen dat je geen corona hebt, ben je natuurlijk weer welkom bij AVGM. Bij een quarantaineplicht blijf je vanzelfsprekend thuis tot deze is afgelopen. Test je positief op corona? Neem direct contact op met je trainer.

De nieuwe maatregelen zijn een flinke stap terug voor GM. Sporten is belangrijk voor onze gezondheid en ook gaan we onze sociale contacten weer missen. De besmettingen lopen echter op en ook GM ontvangt regelmatig berichten van leden dat ze besmet zijn met het coronavirus. Hopelijk is de coronacrisis snel onder controle, zodat we onze normale trainingen weer kunnen hervatten.

tekst Paul Hoen


Deel op sociale media:

Terug naar boven