Veel versoepelingen corona-maatregelen

Algemeen

BEST - De Rijksoverheid heeft tijdens een persconferentie op dinsdag 15 februari 2022 diverse versoepelingen ten aanzien van de corona-maatregelen aangekondigd. Vooral voor ons clubgebouw D’n Opstap gaat er in twee stappen veel veranderen.

Wijzigingen vanaf vrijdag 18 februari
In het clubgebouw is het coronatoegangsbewijs verplicht. Na de controle op het coronatoegangsbewijs (in kantine of door trainers voor de rest van het gebouw) is het mondkapje niet meer nodig en vervalt de verplichte 1,5 meter afstand. Ook is een vaste zitplaats dan niet meer verplicht. Voor de kantine gaan de normale openingstijden gelden.

Wijzigingen vanaf vrijdag 25 februari
De verplichting van het coronatoegangsbewijs voor ons clubgebouw vervalt. Daarnaast vervalt de 1,5 meter afstand tot volwassenen in z’n geheel. Er geldt daarmee dus ook geen maximum groepsgrootte van 4 personen meer voor en na de trainingen.

Basisregels blijven gelden
Corona is nog steeds onder ons. Er zijn zelfs veel besmettingen op dit moment. De basisregels blijven dus gelden, zoals blijf thuis bij klachten en laat je testen, blijf thuis bij een quarantaineplicht, schud geen handen, etc. Ook zullen we voorlopig de handenwasplaats en het desinfectie-apparaat bij de ingang van het clubgebouw laten staan. Houd daarnaast rekening met elkaar. Sommige mensen houden wellicht nog graag 1,5 meter afstand aan en/of dragen liever een mondkapje. Dit is binnenkort niet meer verplicht, maar is wel verstandig. Ook wordt preventief zelftesten aanbevolen als je bijvoorbeeld een wat grotere activiteit of een drukke kantineavond van onze vereniging bezoekt.

tekst Ingrid Wouters - de Haan


Deel op sociale media:

Terug naar boven