Yenthe (9) en Bauke (7): “Het is leuk om verschillende dingen te doe

Cross

BEST - Een grote groep pupillen van AV Generaal Michaëlis werd zaterdag voor het eerst losgelaten voor een cross door het bos. Het was weer even wennen, na eerdere beperkingen. Yenthe en Bauke Smits hadden al wel de alternatieve cross op de baan gelopen. Maar nu was het voor Bauke bij de Blokhutcross voor het eerst ‘echt’. Zijn zus Yenthe stond hem beteuterd met een blessure langs de kant aan te moedigen. Maar waarom atletiek? “De afwisseling is heel leuk”, klinkt het in koor.

Vooraf hadden ze in het zonnetje met trainer Diet wat oefeningen gedaan. Een stukje rennen, huppelen en springen. En wat rekoefeningen op de grond. Bauke was na ruim een kilometer rennen derde geworden bij de pupillen en tweede in zijn leeftijdsgroep van de C-pupillen. “Ik had wel wat steken na afloop”, hijgt Bauke nog na. “Maar ik ben wél blij met m’n medaille.”

Bauke is al anderhalf jaar lid van GM, eerst via de bambies. Dat is de groep van 4 tot en met 6 jaar die elke woensdagmiddag traint. In de winter traint hij nu bij trainer Diet één keer per week met de jongste pupillen in de zaal. Net als Bauke, is Yenthe via de schoolsport van de Antoniusschool bij de atletiek gekomen. Bij de A-pupillen traint ze nu tweemaal per week bij trainer Dennis. “Ik heb ook nog een tijdje geturnd”, zegt Yenthe. “Ik vind alles wel leuk, maar dan vooral de estafette.” En Bauke dan? Hij hoeft maar eventjes na te denken: “Verspringen en hoogspringen.”

fotobijschrift Yenthe en Bauke Smits: spontaan de duimen omhoog na de cross.

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven