Matthijs van den Broek wint korte cross Joe Mann Bosloop

Cross

BEST -  

Matthijs van den Broek van AV Generaal Michaëlis heeft zondag de korte cross van de 64e Joe Mann Bosloop gewonnen. Daarmee voert de 19-jarige student nóg steviger het klassement van de Runnersworld Kempische Cross Competitie van acht crossen aan. De laatste is komende zondag de uitgestelde Auwjaorscross in Oirschot. “Dat klassement zal ik hoogstwaarschijnlijk wel winnen.”

Matthijs is zo’n vier, vijf jaar geleden bij de atletiek gekomen. Hij traint bij de MILA-groep (middel lange afstand) van Wichard de Benis. Straks, na het winterseizoen, heeft hij zijn zinnen gezet op de baan. “Dan wil mijn pr’s op de 800, 1000 en 1500 meter verbeteren.”

Tijdens de Joe Mann Bosloop schrok Matthijs eerst van het hoge aanvangstempo van zijn concurrent Ramon de Nooijer, nota bene een clubgenoot van de Eindhovens Studenten Atletiek Vereniging Asterix, waar Matthijs ook als gastlid wel eens traint. “Hij bouwde zelfs een voorsprong van zo’n tien seconden op”, schat Matthijs. “Gelukkig viel hij later terug en kon ik de kop overnemen.” Zijn gemiddelde tempo op het selectieve parcours door de bossen was 3 minuten en 18 seconden per kilometer. Eerder tijdens de competitie won Matthijs de crossen in Valkenswaard en Eersel. Zondag loopt hij dan de laatste wedstrijd in Oirschot. “Alleen doe ik de dag ervoor een Ekiden marathon-estafette voor studenten. Dan moet ik zo’n vijf kilometer lopen. Niet direct de ideale voorbereiding.”

fotobijschrift Matthijs van de Broek is vrijwel zeker van winst in de cross-competitie.

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven