Competitie atletiek van start met veel persoonlijke records

Baanatletiek

UDEN - De vrouwen van AV Generaal Michaëlis zijn na hun eerste competitiewedstrijd van de 2e divisie landelijk op de 28e plaats geëindigd. Trainer en begeleider Marcel Leijten zag zondag op de atletiekbaan in Uden het plezier er vanaf spatten. “Zeker als je ziet dat de helft van de prestaties die meetellen een persoonlijk record was of er wel heel dichtbij zat.”

Die persoonlijke records kwamen van Simone Weijers (100 meter horden, hinkstapsprong), Lianne Verloop (3000 meter), Channelyn Ambrosiussen (400 meter), Manon Enting (200 meter) en Judith Witteveen (kogelstoten, speerwerpen). Maureen de Bresser benaderde haar beste prestatie op de 3000 meter tot op tweehonderdste seconde, en dat twee weken na haar marathonavontuur in Rotterdam. Emma Valk evenaarde haar pr bij het hoogspringen, Ingrid Wouters haar recente clubrecord discuswerpen bij de masters V35 en V40.

Ilonka de Bresser, Veerle van Erp, Channelyn Ambrosiussen en Manon Enting namen met een achtste plaats de Zweedse estafette (400-300-200-100 meter) voor hun rekening.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven