Clubrecord Gijs Tops

Baanatletiek

APELDOORN - Hoogspringer Gijs Tops heeft zaterdag tijdens het NK indoor voor senioren 1,98 meter gehaald, een persoonlijk record en ook een verbetering van het clubrecord bij de A-junioren. De achttienjarige werd uiteindelijk achtste met iets meer foutsprongen dan de nummer vijf op dezelfde hoogte. Gijs was aanvankelijk reserve, maar de afgelopen week meldden zich meer atleten af. Woensdag werd duidelijk dat hij mee mocht doen. Gijs benutte dit NK voor senioren als voorbereiding op het NK indoor voor junioren, waar hij komend weekend hoopt op een podiumplaats. Vorig jaar werd hij vierde met een sprong van 1,97 meter. Ook A-junior Renske van Os kwam zaterdag in actie. Op de 400 meter liep ze een tijd van 60.58 seconden. Die tijd in de series was onvoldoende voor de finales. "Na de eerste 200 meter mogen we naar de binnenbaan. Door het gedrang daar moest ik iets inhouden, waardoor ik uit m'n ritme kwam. Een betere tijd zat er daardoor niet in." Toch kijkt Renske tevreden terug: "Komend weekend is het NK voor junioren, dit was een mooie laatste test."

Trainingslid Sietske Noorman is zondag Nederlands kampioen hoogspringen geworden met een hoogte van 1,84 meter. De nummer twee sprong weliswaar even hoog, maar had meer foutsprongen. Sietske haalde een week eerder nog 1,87 meter.

De overige deelnemers tijdens het NK voor junioren komend weekend in Apeldoorn zijn A-junior Ilonka de Bresser (verspringen en hinkstapspringen) en de B-junioren Maureen Herremans (hoogspringen) en Bram Elevelt (60 meter horden).

tekst Adri Raaimakers
foto Jeroen Bosman Photography

fotobijschrift
Gijs Tops tijdens het NK Indoor voor senioren


Deel op sociale media:

Terug naar boven