avgm logo desktop

Meisjes C-junioren GM door naar landelijke finale competitie

Baanatletiek

SOMEREN - Voor de C- en D-junioren van AV Generaal Michaëlis stond in Someren de derde en laatste competitiewedstrijd op het programma. In totaal deden de atleten mee aan 63 onderdelen. Hiervan werden er 35 omgezet in een persoonlijk record. Op acht onderdelen werd de eerste plaats gehaald, op drie onderdelen een tweede plaats en op één onderdeel een derde plaats. Én de meisjes C-junioren wonnen weer het klassement: “We gaan straks naar de landelijke finale.”

Bij de C-junioren waren zaterdag de opvallendste uitslagen voor Milou Keulstra en Lotte Aerts. Milou won zowel de 300 meter horden, 80 meter sprint en verspringen. Lotte won de 800 meter, het kogelstoten en werd derde met speerwerpen. De meisjes C-junioren, met verder Gaby van Sluisveld, Avalon Sanders, Veroline Sanders en Anna Lemaire, wonnen weer het totaalklassement. Daarmee plaatsten ze zich voor één van de landelijke finales in september.

Het jongensteam met slechts de C-junioren Jorrit Verhagen en Wouter Obbema werd negende.

De D-junioren

Sophie Luijbregts behaalde een tweede plaats op de 60 meter horden en won het discuswerpen en kogelstoten. Dani Pesuwarissa, Eline de Laat, Joyce van Sluisveld en Tess Aerts wonnen de 60 meter estafette. De meisjesteams eindigden op de tweede en elfde plaats. Het tweede team was helaas niet volledig bezet. Bij de jongens vielen beide tweede plaatsen van Stijn Pero met kogel en discus op. Het favoriete nummer van Casper Deij was de discus. Aangemoedigd door twee trainers die real time advies gaven, werd de worp steeds perfecter met elke keer een pr. “De 1000 meter vind ik maar niks”, bromde hij. “Gelukkig kon ik me aan Bram optrekken en tóch een pr lopen.” In de einduitslag eindigden de jongensteams op plaats 5 en 11; ook hier waren niet alle nummers volledig bezet.

fotobijschrift Esmee Reeker heeft het zwaar tijdens haar 1000 meter.

tekst Pieter Grootes
foto Nicole Holman.


Deel op sociale media:

Terug naar boven