avgm logo desktop

Driemaal brons Zuid-Nederlandse Kampioenschappen

Baanatletiek

HELMOND - Tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen, zondag in Helmond, hebben de atleten van AV Generaal Michaëlis drie bronzen medailles behaald: Ingrid Wouters met discuswerpen en kogelstoten, Milou Keulstra bij het hinkstapspringen. “En het discuswerpen en hinkstapspringen waren ook nog clubrecords.”

Daarnaast behaalde Milou in haar klasse U18 ook een persoonlijk record bij het discuswerpen, waarmee ze de vierde plaats behaalde. Channelyn Ambrosiussen liep een knap pr op de 400 meter (5e plaats) en vlak boven haar pr op de 200 meter (7e plaats). Ingrid Wouters kwam uit in de categorie van de senioren: “Voor mijzelf was het een nieuw clubrecord V40 met 33,47 meter op discus. Superblij met deze afstand. Het was nog even spannend, want tot de laatste worp stond ik zelfs tweede bij de senioren. Masters waren namelijk geen aparte categorie bij de ZNK. De kogel ging naar tevredenheid, met meerdere pogingen rond de 9,50 meter.”

Zaterdag staat nog een track meeting in Eindhoven op het programma. Overdag voor de pupillen en D-junioren, in de avond voor de oudere atleten.

fotobijschrift Ingrid Wouters en Milou Keulstra zijn blij met hun bronzen medailles tijdens de ZNK atletiek.

tekst Pieter Grootes
foto Carola Janssen.


Deel op sociale media:

Terug naar boven