avgm logo desktop

C- en mini-pupillen winnen Athletics Champs competitie

Baanatletiek

REUSEL - De C- en mini-pupillen van AVGM hebben het zaterdag weer heel goed gedaan bij de vierde en laatste Athletics Champs competitie-wedstrijd van dit seizoen. Ze zijn in Reusel eerste geworden in het Verenigingsklassement na vier wedstrijden. De iets oudere B-pupillen zijn 3e geworden in hun categorie en de A-Pupillen zijn als 5e geëindigd. Verder is het team met C-pupillen jongens en drie B-pupillen in de vierde wedstrijd 2e geworden van alle deelnemende B/C/minipupillen teams. Dit team bestond uit Abel Jonker, Bauke Smits, Jelte Wouters, Jens Vink, Julian Suurmond, Katie van den Heijkant, Maud de Ridder, Tein Serkel en Tim van Grinsven.

In de Athletics Champs competitie nemen de atleten het op tegen de atletiekverenigingen uit Eindhoven, Valkenswaard, Veldhoven, Eersel, Reusel en Oirschot.

De meest opvallende prestaties: mini-pupil Damian van Delft die voor het eerst aan een wedstijd meedeed, haalde de meeste punten op één onderdeel voor het team met een afstand van 1000 meter bij de 4-minutenduurloop. Deze afstand was even ver als die van de één jaar oudere C-pupil Julian Suurmond. Verder waren er veel punten voor C-pupil Bauke Smits, die met 1,00 meter bij met hoogspringen net zo hoog sprong als de vorige keer. Bij het verspringen deed C-pupil Tein Serkel het in zijn tweede wedstrijd heel goed met een sprong van 3,05 meter. C-pupil Abel Jonker haalde van alle GM’ers de meeste punten bij het medicinebalstoten met een afstand van 6,20 meter. Jasper van Geffen, mini-pupil, wierp de vortex weer 14 meter ver weg en special-atleet Jelte Wouters liep bij de duurloop met 625 meter in 4 minuten nog verder dan vorige keer. Bij de meisjes haalde Elena Vink veel punten met 925 meter bij de duurloop en sprong Kato van den Heijkant 95 cm hoog, een pr.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven