avgm logo desktop

Nog even wat records voor de vakantie

Baanatletiek

EINDHOVEN - Vera Deij, de jongste deelnemer van AV Generaal Michaëlis aan de Eindhovense Trackmeeting, vond het zaterdag ‘behoorlijk warm’. Toch lukte het de 8-jarige haar beste tijd op de 600 meter te verbeteren. C-pupil Silke Wouters was op haar 1000 meter zelfs 9 seconden sneller. En er waren die twee podiumplaatsen voor Milou Keulstra (15) op de 200 meter en bij het verspringen. “Warm was het wél.”

“Het lukte me ook om m’n 60 meter sprint te verbeteren. Yes!”, aldus een opgetogen Vera Deij. “Ik heb hier voor het eerst kogelstoten gedaan, met een echte kogel van 1 kilo. Dat was leuk om te doen. Twee keer achter elkaar heb ik precies even ver gestoten: dat was heel bijzonder.”

Haar oudere zus Lisa vond het verspringen lastig. “De afzet was anders dan ik gewend was. Helaas mochten we niet inspringen, daardoor had ik twee ongeldige pogingen. Mijn derde poging was gelijk aan mijn pr. Helaas dus, want het was het wel gelijk de laatste”, zegt de A-pupil. “Voor de 600 meter vond ik het echt te warm om lekker te kunnen lopen. De sprint ging wel lekker. Het meest trots was ik wel op de kogel: alle drie de pogingen boven m’n pr.”

A-pupil Silke Wouters verbeterde haar beste prestatie van vorige week bij het verspringen met nog eens 5 centimeter. “Kogel is een evenaring. De sprint eigenlijk ook, want nu werd er elektronisch gemeten. M’n vorige tijd was namelijk met de hand geklokt.”

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven