Nationaal brons voor hoogspringer Gijs Tops

Baanatletiek

APELDOORN - Hoogspringer Gijs Tops (18) heeft zaterdag tijdens het NK indoor atletiek de derde plaats behaald. De A-junior van Generaal Michaëlis verbeterde met zijn sprong over 1,99 meter ook het clubrecord. Bij de volgende hoogte van 2,02 meter tikte hij de lat nog net aan met zijn hak.

Gijs ging gelijk op met de nummer twee, alleen miste hij een keer meer. Een week geleden verbeterde hij zich al tot 1,98 meter tijdens het NK voor senioren, toen hij de achtste plaats haalde. Een jaar geleden sprong hij tijdens het NK 1,97 meter. "Gijs heeft heel lang last gehad van zijn scheenbeen. Hij heeft nu een andere, minder belastende aanloop aangeleerd, waarmee we verder kunnen opbouwen", stelt zijn trainer Adri Raaimakers.

A-junior Renske van Os kwalificeerde zich voor de finale van de 400 meter, toen het mis ging: "Ik kreeg weer last van een oude blessure aan m'n hamstring, waardoor ik moest uitstappen. Balen!"

A-junior Ilonka de Bresser eindigde op plaats zeven bij het verspringen. De eerste sprong van 5,30 meter was gelijk haar beste en een persoonlijk record.

B-junior Bram Elevelt ging tijdens de 60 meter horden goed van start, maar raakte halverwege een horde, waardoor hij zich niet kwalificeerde voor de finale.

B-junior Maureen Herremans is vijftiende geworden met hoogspringen (1,50 meter). Maureen is ruim een jaar geleden van GVAC uit Veldhoven gekomen en moest sindsdien haar techniek aanpassen. Pas de laatste weken is zij goed gaan springen, waardoor dit NK nog wat te vroeg kwam.

Ilonka de Bresser sloot de zondag af met een achtste plaats bij het hinkstapspringen en een verbetering van het clubrecord.


Deel op sociale media:

Terug naar boven