avgm logo desktop

Ren je rot, de crossen zijn weer begonnen

Cross

BEST - Rennen, rennen, rennen. Dat doet Evi de Bresser (6) het liefst. “En winnen”, vult haar moeder aan. Zondag was voor de atlete van AV Generaal Michaëlis haar eerste echte cross door de bossen. Ze is pas vier maanden geleden bij de atletiek gekomen. “Goed gedaan, een echt talent”, vult haar opa nog even aan. Maar hoe ging het eigenlijk, die eerste wedstrijd? “Ik ben best wel een beetje moe.”

De Vijverloop was de eerste wedstrijd van drie crossen van de Broos van Erp Cross Competitie. Zo’n honderd atleten van AVGM strijden daarbij om het clubkampioenschap cross. De volgende, de Putjesbergencross van half december, geldt als de zwaarste. Zondag 13 november start in Veldhoven met de Witvencross ook de Runnersworld Kempische Cross Competitie met acht officiële crosswedstrijden van de Kempische atletiekverenigingen.
De Vijverloop was zondag voor bijna alle deelnemers de aftrap van het prille cross-seizoen. Alleen C-junior Lotte Aerts liep een week eerder al de Zilvermeercross in het Belgische Mol.
Een beetje onwennig nog stond Evi de Bresser op de voorste rij te wachten op de start van haar rondje van 1200 meter. Ze werd een beetje verrast door het startschot: ze was als een van de laatste weg. Maar waarom juist atletiek, waar ze nu eenmaal per week bij trainer Diet traint? “Ik wilde het helemaal zelf”, zegt Evi, die ook op zwemmen zit. Haar opa bevestigt het spontaan nog maar even: “Op de camping is ze ook altijd aan het rennen.”

fotobijschrift Klaar voor de start van de Vijverloop, met Evi de Bresser tweede van links met startnummer 353

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven