avgm logo desktop

Mededelingen

15-04Komende donderdagmiddag website tijdelijk niet bereikbaar (zie AVGM-bericht)

Mila-meiden on tour, missie geslaagd

Lopen

NIJMEGEN - Met 40 duizend deelnemers is de Zevenheuvelenloop een klassieker. Met ook twaalf deelnemers van AV Generaal Michaëlis aan deze loop over 15 kilometer. De drie deelnemende vrouwen van GM van de middellange afstand liepen allen volgens plan een persoonlijke record in Nijmegen, naar zeggen de oudste stad van Nederland. “Mila-meiden on tour, missie geslaagd.”

Zondagmiddag, de start van de 37e Zevenheuvelenloop. Het was koud, het was kil, het begon te regenen. En er werd ook ijzel voorspeld… Wat trek ik aan? Korte of lange broek, T-shirt of regenjasje? De spanning neemt toe. Ach, het viel allemaal wel mee. Het werd prima loopweer met mooie tijden.

Het doel van de drie deelnemende Mila-atletes was een pr lopen op de 15 kilometer. Lianne Verloop liep een halve minuut van haar beste tijd af. “Ik had eerlijk gezegd op nóg iets sneller gehoopt, maar de heuvels wonnen het van de benen. Maar toch mooi een pr van 1.02.25. En Perry net voor me, ik had ‘m bijna!”

Triatlete Hanneke van Breugel had een scherpe streeftijd van 1 uur en 5 minuten in gedachten. “Die ambitie heb ik helemaal waar kunnen maken”, vertelt ze. “Na 3 kilometer opwarmen kwam ik goed de heuvels over, met zelfs een pr (43.23) op m’n 10 kilometer-tussentijd.” Haar eindtijd werd 1.05.26, ook een pr. Aanvankelijk zou Maarten Merkx haar hazen, maar ‘ze was gewoon te snel weg’. “Maar Maarten proberen voor te blijven motiveert natuurlijk ook”, stelt Hanneke tevreden vast.

Jolanda Visser wilde net onder het 5 minuut per kilometer tempo blijven voor een sub 1.15-tijd. Dat lukte ruim, met een verbetering van 24 seconden tot 1.12.48. “En onderweg ook nog een pr (48.15) op de 10 kilometer”, straalde ze. Hun trainer Wichard de Benis liep zelf mee in een controlerende rol en zag dat het goed was.

Paul Hanique heeft een relatief rustig tempo aangehouden van 5.25 min/km. “De laatste twee kilometer ging het lekker heuvel af, waardoor het gemiddelde tempo nog op 5.07 min/km uitkwam.” Dat resulteerde in 1.16.44 bij zijn debuut in de Zevenheuvelenloop.

fotobijschrift Peer Cras en Perry van Vught bij de start

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven