avgm logo desktop

AVGM Nieuws Bericht – Bevrijdingsloop 2023 – Wie durft de uitdaging

Lopen

BEST - Beste leden van AVGM,

AV Generaal Michaëlis haalt dit jaar weer het bevrijdingsvuur op in Wageningen.

Maar voordat we ‘onze’ bevrijding gaan vieren, wil ik eerst even stilstaan, bij waar bevrijding voor staat. Voor onze jongere generatie was leven in vrijheid een vanzelfsprekendheid tot voor kort. De oorlog in Oekraïne is toch wel heel dichtbij. Ook in Nederland worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen, die alles hebben moeten achterlaten en soms ook echt niks meer hebben. Hun mannen en vaders zijn nog aan het vechten, als ze tenminste nog leven…

Daarom willen we dit jaar weer extra stilstaan bij de dodenherdenking en de bevrijding op 4 en 5 mei. Ook dit jaar zal AV Generaal Michaëlis aanwezig zijn bij de dodenherdenking op 4 mei in het Kruispark. Wij zullen hierbij ook onze jongere leden betrekken, omdat herdenken en bevrijden niet alleen voor de ouderen zijn. Wij willen ook hen een stukje bewustwording meegeven. Na deze herdenking in Best, zullen de lopers en begeleiders van AV GM vertrekken naar Wageningen, voor de ceremonie bij Hotel de Wereld, waar uiteindelijk de Duitse capitulatie werd ondertekend op zaterdag 5 mei 1945.

AVGM zal in 2023 voor de 14e keer het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Best brengen. Op vrijdag 5 mei, brengen we het vuur in estafettevorm van Wageningen, over de Corridor route (de route die de geallieerden hebben afgelegd om tot Wageningen te komen, maar dan in tegengestelde richting) naar Den Bosch. In Den Bosch tijdens het bevrijdingsfestival, overhandigen we het vuur aan een bekende Nederlander, die dan het bevrijdingsvuur ontsteekt. Vervolgens gaat de route verder via Vught en Boxtel naar Best. In het centrum van Best zal één van de lopers, samen met de burgemeester, het bevrijdingsvuur in Best ontsteken. Na een mooie ceremonie, eindigt de avond dan in een gezellig samenzijn op het Dorpsplein met afwisselende muziek en een goed glas drinken.

Wie wil er mee doen?
We hebben 15 lopers en 4 fietsers nodig. In het kader van de verjonging, zijn er 5 loopplaatsen gereserveerd voor de 30-minners binnen onze club. De overige 10 plaatsen zijn voor iedereen open. Om als loper hieraan mee te kunnen doen, moet je in staat zijn om minimaal een halve marathon goed uit te kunnen lopen. De tijd is in principe niet heel belangrijk, maar vanwege de planning, moet je wel in staat zijn om een halve marathon binnen de 2 uur en 15 minuten te kunnen lopen. Je loopt per keer tussen de 2 en 3 km, in tweetallen. In totaal loop je tussen de 20 en 25 km. De fietsers wisselen ongeveer om de 2 uur.

Wil je deelnemen aan dit fantastische evenement als loper of fietser, geef dat dan zo snel mogelijk (vol = vol) per email door aan:

Ronnie van Dortmont
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen kun je contact opnemen via bovenstaand emailadres.

Alvast hartelijk dank voor ieders aanmelding.

Ronnie van Dortmont
Teamcaptain

tekst Ronnie van Dortmont


Deel op sociale media:

Terug naar boven