avgm logo desktop

Familie-uitje op de atletiekbaan

Baanatletiek

BEST - Emmely van Delft (12) ziet er piekfijn uit voor de clubkampioenschappen van AV Generaal Michaëlis van afgelopen zondag: oorbellen in, de nagels knalrood gelakt. Ondanks een lichte blessure aan de knie wilde ze per se meedoen met de 60 meter sprint, discuswerpen, kogelstoten, verspringen en de 600 meter. “Niet heel verstandig”, vindt ze na afloop. “Maar ik wilde toch zo graag.”

Samen met haar jongere zussen Esmee (7) en Elise (11) en broer Damian (8) is ze ruim een jaar geleden lid geworden bij de atletiek. Hun moeder Deborah had ze toen alle vier met verschillende sporten kennis laten maken. En alle vier waren ze het voor een keer met elkaar eens: “Atletiek vinden we het leukst.” En zo zijn ze allemaal gelijktijdig lid geworden. Het kogelstoten vind Emmely het leukst om te doen. De logische vervolgvraag is dan: ben je daar toevallig dan ook goed in? “Ja”, antwoordt ze zonder na te hoeven denken, ondersteund met een glimlach die tot ver voorbij haar oren reikt. Daarvoor had ze al verschillende sporten gedaan. “CrossFit, voetbal, turnen en softbal”, somt ze moeiteloos op. “En ik heb m’n zwemdiploma’s gehaald”, wil Esmee tussendoor nog kwijt. Door die lastige knieblessure had Emmely voor de zekerheid maar één van de drie pogingen bij het verspringen overgeslagen. “Nee, dus geen persoonlijke records vandaag.” Ze heeft er vrede mee.

Die pr’s waren er wél voor Esmee (verspringen, 40 meter sprint, 600 meter), Elise (verspringen, hoogspringen, 1000 meter) en Damian (vortexwerpen, hoogspringen, 600 meter). Esmee en Damian, de twee jongsten, werden zelfs clubkampioen. Hun moeder Deborah was na een opfriscursus voor het eerst als EHBO’er in touw: “Als ik er toch voor de kinderen ben, dan wil ik gelijk iets voor de club doen.”

Uitslag

Clubkampioenen meerkamp: Sen: Robin Heywood, Sanne Kastelijn; U20: Mathies van Laarhoven; U18: Nick van Bree; U16: Stijn Pero, Veroline Sanders; U14: Casper Deij, Tess Aerts; U12: Pepijn de Wit, Nyma van Agt; U11: Jens Vink, Maud de Ridder; U10: Bauke Smits, Evi van Ingen Schenau; U9: Damian van Delft, Nova Molenaar; U8: Jim Broers, Esmee van Delft; Specials: Martijn de Laat, Marianne Verdonk.

De complete uitslag staat bij Clubkampioenschappen Best.

fotobijschrift Het familie-uitje atletiek met Deborah (links), Esmee, Damian, Elise en Emmely van Delft

tekst en foto Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven