avgm logo desktop

Verregende start van de Broos van Erp Cross Competitie

Cross

BEST - Ruim 150 deelnemers liet Brigitte van Erp van start gaan tijdens de eerste Broos van Erp Cross Competitie op zondag 23 november 1997, als eerbetoon aan de eerder dat jaar overleden mede-oprichter van AV Generaal Michaëlis. Nu, bijna 26 jaar later, wordt zijn naam nog steeds in ere gehouden. Maar zondag, in de regenachtige Putjesbergen, was de opkomst beduidend minder.

De interne clubcrossen, waarbij gedurende drie of vier wedstrijden uitgemaakt wordt wie zich clubkampioen cross mag noemen, bestaan al sinds jaar en dag. Dit seizoen zijn het drie wedstrijden: de Putjesbergen, de zwaarste van allemaal, dan eind januari de Joe Mann Bosloop en als laatste de Blokhutcross. Echt spannend was het zondag niet, al zat Olivia Nieuwenhuijsen (U9) net één seconde achter Tom van den Heijkant (U10). Of binnen dezelfde categorie met één tel verschil: Jens Vink en Julian Suurmond (U12), en Kato van den Heijkant en Sanne van Tongeren (U12). Esmee Reker won bij de meisjes-U16, ondanks dat ze een dag eerder in Eersel aan een indoor-meerkamp had meegedaan.
Deelnemers Patrick van de Sande en Maureen de Bresser hadden tijdens de lange cross van 6600 meter de 11 kilometer van de Vestingstadrun van een dag eerder nog in de benen. Die recreatieve loop met ruim twintig deelnemers bij de vrouwen in Woudrichem leverde met Lianne Verloop, Maureen de Bresser en Hanneke van Breugel een compleet GM-podium op.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven