avgm logo desktop

Veel persoonlijke records bij indoorwedstrijd Gemert

Indoor

GEMERT - Negen pupillen en één junior van AV Generaal Michaëlis deden zaterdag mee aan de indoor atletiekwedstrijd in Gemert. Voor de meesten was dit de eerste indoorwedstrijd in hun nieuwe categorie. Olivia Nieuwenhuijsen (U9) eindigde op de tweede plaats, Justin Suurmond (U8) werd derde op de meerkamp.

In de categorie jongens U12 moesten Tim van Grinsven, Tein Serkel, Julian Suurmond en Bauke Smits voor het eerst stoten met een kogel in plaats van met een medicinebal. Dus het werden sowieso persoonlijke records, maar wennen was het wel. Bij Tim ging dat het beste met een stoot van 5,40 meter. Bauke en Tein kwamen allebei tot 4,90 meter, Julian stootte de kogel 4,70 meter ver. Tein en Julian deden het met een nieuw persoonlijk record ook goed bij het hoogspringen. Tein sprong 1,15 meter en de kleinere Julian ging met een mooie floptechniek over de lat op 1,10 meter. De veel jongere Olivia Nieuwenhuijsen stootte bij de meisjes U9 de medicinebal bijna net zo ver als de jongens: 4,80 meter. Dit was een dik persoonlijk record en veruit de verste afstand in deze categorie. Mede hierdoor werd Olivia tweede in het eindklassement bij de meisjes U9. Ook Justin Suurmond die bij de jongens U8 aan zijn eerste wedstijd meedeed behaalde een medaille. Hij werd derde en haalde de meeste punten bij de 35 meter sprint in 7,6 seconden. Voor Luana Clement-Demange (U9) was het ook haar eerste indoorwedstrijd, dus ze haalde persoonlijke records op al haar vier onderdelen. Daarbij viel vooral haar mooie hurkhoogsprong over 75 cm op. Bij de meisjes U10 waren Nova Molenaar en Evi de Bresser goed bezig. Nova haalde persoonlijke records op al haar onderdelen en Evi op drie van de vier. Nova haalde de meeste punten met hurkhoog (85 cm) en medicinebal stoten (5,30 m) en Evi met de 35 meter horden (7,3 s).
’s Middags waren de junioren aan de beurt. Hier deed van GM alleen Esmee Reker mee. Haar meest opvallende prestatie en een persoonlijk record was de 1,30 meter bij het hoogspringen.

Voor de complete uitslag ga je naar: Indoor Molenbroek Gemert - AVGM.nl

fotobijschrift De deelnemende AVGM-pupillen en hun trainers Diet Gröneveld en Trees Ackermann.

tekst Diet Gröneveld
foto Tim Nieuwenhuijsen


Deel op sociale media:

Terug naar boven