avgm logo desktop

Zes AVGM-podiumplaatsen tijdens 66e Joe Mann Bosloop

Cross

BEST - De wedstrijdleider van de 66e Joe Mann Bosloop liep zondag tevreden rond in het zonnetje: “Ruim vierhonderd deelnemers, zoveel hebben we er in jaren niet meer gehad.” Van de atleten van AV Generaal Michaëlis won Olivia Nieuwenhuijsen (U9). Peter Cras (M55) en Veroline Sanders (korte cross) werden tweede; Daan Anker (U8), Naomi van Geel (U9) en Peter Eshuis (M35) eindigden op de derde plaats.

Olivia Nieuwenhuijsen (7) laat een stijgende lijn zien, sinds ze ruim een jaar geleden lid werd. Vorig jaar eindigde ze tijdens de Joe Mann Bosloop op de derde plaats. Eind december pakte ze tijdens de Oirschotse Auwjoarscross – haar eerste wedstrijd van de Kempische Cross Competitie – de tweede plaats. En een week geleden werd ze tijdens een indoorwedstrijd tweede. “Mag ik niet met de jongens meetrainen?”, vroeg ze laatst nog aan haar trainer. Maar wat vindt ze dan het leukst om te doen: crossen of indoor? “Toch de indoor”, zegt ze zonder na te hoeven denken, ondanks dat ze even eerder een high five kreeg voor haar eerste keer op het hoogste podium.

Uitstapje
Peter Eshuis ziet het crossen meer als uitstapje: “Dit is tenslotte een eigen wedstrijd: dan kan je niet wegblijven, vind ik. En m’n eerste weer sinds oktober.” Zijn ogen zijn alweer gericht op weer een hele marathon, half april in Rotterdam. “Volgende week loop ik als voorbereiding in Apeldoorn de Asselronde van 25 kilometer en dan half maart de Kempenrun halve marathon.”
Het parcours van de Joe Mann Bosloop vond hij dit jaar ‘mooi, maar minder zwaar dan anders’. Doordat grote delen van het vaste parcours door de recente overvloedige regenval nog onbegaanbaar waren, moest er door de wedstrijdorganisatie flink geïmproviseerd worden.
Ook Veroline Sanders (15) vond het parcours ‘vlak met brede paden’. Eigenlijk had de leider van het tussenklassement korte cross van de Kempische Cross Competitie haar dag niet: ze eindigde nu ‘slechts’ op de tweede plaats. “Het ging vandaag niet lekker. Ik won vier van de zeven crossen, en nu dus tweemaal tweede. De winnaar van vandaag kan ik normaal gewoon hebben.” Met nog twee wedstrijden te gaan ziet ze die topklassering niet in gevaar komen. Eén wedstrijd van de competitie liet ze schieten om in Eersel tijdens de recente NK Cross in de categorie U18 mee te lopen.

Eindsprint
Esmee Reker (U14) vloog in de laatste bocht voor de finish tijdens de eindsprint bijna tegen het hek aan: “We waren met z’n drieën aan het sprinten en ik moest helemaal buitenom. Ik werd zowat tegen het hek gedrukt.” Voorafgaand aan de eindsprint had ze nog drie, vier lopers bijgehaald. Maar had ze de eindsprint nou gewonnen? “Ik denk het wel”, zegt ze hoopvol. Ja, dus. Voor het crossklassement hoefde het niet zo, daarvoor heeft ze al te veel crossen laten schieten: “Maar je probeert het tóch.” Ze eindigde op de vierde plaats.

De complete uitslag vind je hier: Joe Man Bosloop

fotobijschrift Olivia Nieuwenhuijsen (midden) en Naomi van Geel (rechts) op het Joe Mann Bosloop-podium

tekst Pieter Grootes
foto Tim Nieuwenhuijsen


Deel op sociale media:

Terug naar boven