avgm logo desktop

Annika Hamhuis (12) vanuit het niets tweede bij indoor-atletiek

Indoor

DEN BOSCH - Bij de meerkamp-indoorwedstrijd in Den Bosch waren vooral veel nieuwe junioren van AV Generaal Michaëlis. Ze waren of net doorgestroomd vanuit de pupillen, of het was helemaal een eerste wedstrijd. Annika Hamhuis (U14) eindigde tijdens haar eerste wedstrijd van ruim twintig deelnemers op de tweede plaats. Tess Aerts en Esmee Reker (beiden U16) werden tweede en derde.

De deelname was zondag vooral bedoeld om wedstrijdervaring op te doen en als nieuwe groep met elkaar op pad te gaan. Er was blijkbaar iets bijzonders aan de hand bij het hoogspringen: Eline de Laat liet een mega-verbetering zien van haar beste hoogte, Olivia van Diessen was trots dat ze na lange tijd weer over 1,30 meter ging, zowel Bram van Tongeren als Pepijn de Wit waren vooral verheugd met hun pr’s met hoog, Esmee Reker sprong alwéér hoger, terwijl Tess Aerts en Casper Deij hun beste prestatie over de lat evenaarden.
Het aantal persoonlijke records behaald tijdens de driekamp (35 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen): Bram van Tongeren, Eline de Laat, Manou Boelens en Pepijn de Wit ieder drie; Nyma van Agt, Olivia van Diessen, Casper Deij, Lisa Deij en Esmee Reker ieder twee; Silke Wouters en Tess Aerts alleen met de sprint. Voor Jill van der Leeuw was het de eerste wedstrijd. Lisa Deij verbeterde haar record bij het kogelstoten met een halve meter, haar broer Casper met maar liefst anderhalve meter.
In de einduitslag van de driekamp behaalden Tess Aerts (U16) en Esmee Reker (U16) de tweede en derde plaats. En dan moest de grootste verrassing nog komen: nieuwkomer Annika Hamhuis (U14) behaalde zelfs de tweede plaats van het meerkamp-podium, met opvallend goede prestaties met de kogel en de sprint, op welke nummers ze ook de tweede plaats behaalde.

Voor de complete uitslag ga je naar: Indoor U16/U14 Den Bosch

fotobijschrift Het indoor-team van AVGM in Den Bosch, met boven vierde van links Annika Hamhuis

tekst Pieter Grootes
foto Marcia Hendriks


Deel op sociale media:

Terug naar boven