avgm logo desktop

Mededelingen

15-04Komende donderdagmiddag website tijdelijk niet bereikbaar (zie AVGM-bericht)

Maartje Vink: klein van stuk, maar naar eenzame hoogte

Indoor

OIRSCHOT - Ze zwiept haar paardenstaart eerst nog eens goed naar achteren voor ze met het kogelstoten begint. Dan komt Maartje Vink (11) met alle drie pogingen verder dan haar pr. De atlete van AV Generaal Michaëlis eindigt tijdens de indoor-clubkampioenschappen (hoogspringen, kogelstoten, 50 meter sprint) op de derde plaats, en dan vooral dankzij haar winnende sprong over 1,26 meter hoog.

Geduldig wachten de dertien deelnemers in de U14-klasse zaterdag in sporthal de Kemmer in Oirschot hun beurt af bij het hoogspringen. De lat ligt eerst op 81 centimeter en daarna steeds 5 centimeter hoger. De eerste hoogtes slaat Maartje Vink maar over: afgelopen herfst had ze immers al 1,05 meter gehaald. Ze stapt in op 91 centimeter. Tot na 1,16 meter nog maar drie atleten in de race zijn: naast Maartje zelf, ook Manou Boelens en Annika Hamhuis. Dan valt op 1,21 meter ook Manou af, en bij 1,26 meter na drie mislukte pogingen ook Annika. Maartje vliegt ondertussen in één vlekkeloze poging over die hoogte, ruim 20 centimeter hoger dan haar beste prestatie tot nu toe. En gevolgd door luid applaus van haar clubgenoten op de bank, vooral ook omdat ze een van de jongsten en daarmee nog een van de kleinsten van haar groep is. Ze tikt vervolgens driemaal op 1,31 meter de lat eraf. “Er zit nog veel meer in”, ziet een van de trainers. “Maartje heeft veel explosieve kracht, maar bij de aanloop maakt ze de bocht nog te vroeg en te ruim. Dan is het moeilijker om de snelheid om te zetten in hoogte. Dus er zit nog veel meer in.” Zaterdag levert het haar in ieder geval 42 procent van de punten van de driekamp op.

Leuk om te doen
Maartje is tweeënhalf jaar geleden via SchoolSport Best en haar oudere broer Jelle bij de atletiek gekomen: “Naast het hoogspringen vind ik sprinten leuk om te doen.” Ook heeft ze dit seizoen na de overgang van de Athletics Champs de horden ontdekt. “Maartje zit nu in een grote gemengde groep van onder de 14 jaar, met veel nieuwelingen van de Athletics Champs en ook veel tweedejaars. Ze doen tweemaal per week nog wel met verschillende trainers aan alle onderdelen mee”, legt trainer Ingrid Wouters uit. “Begin april doen we eerst een testwedstrijd in Vught, een week later volgt dan de eerste wedstrijd van de competitie. Daar willen we met z’n allen naartoe.”

Clubkampioenen Indoor
M-senioren: Stijn Groen; M-Masters: Bram Mutsaarts; M-U20: Nick van Bree; V-U18: Lotte Aerts; M-U-16: Casper Deij; V-U16: Tess Aerts; M-U14: Pepijn de Wit; V-U14: Annika Hamhuis; M-U12: Thijs Bakker; V-U12: Katie van den Heijkant; M-U10: Jasper van Geffen; V-U10: Nova Molenaar; M-U9: Hanru van der Hout; V-U9: Olivia Nieuwenhuijsen; M-U8: Lars Groen; M-Specials: Martijn de Laat; V-Specials: Marianne Verdonk.

De complete uitslag staat op: Atletiek.nu - Clubkampioenschappen AVGM en Atletiek Oirschot

fotobijschrift Maartje Vink bij het kogelstoten met haar giebelende clubgenoten op de achtergrond

tekst Pieter Grootes
foto Ilonka de Bresser


Deel op sociale media:

Terug naar boven