avgm logo desktop

Mededelingen

15-04Komende donderdagmiddag website tijdelijk niet bereikbaar (zie AVGM-bericht)

Veroline Sanders kijkt terug op succesvol cross-seizoen

Cross

BEST - Veroline Sanders (15) kan terugkijken op een succesvol cross-seizoen. Zondag stond ze op het hoogste podium van de afsluitende Blokhutcross van de Broos van Erp Cross Competitie en is daarmee clubkampioen U18 cross 2023/2024 van AV Generaal Michaëlis. Drie weken eerder werd ze in Waalre Brabants kampioen cross. “Volgend seizoen wil ik aan het NK 800 meter indoor meedoen.”

Die uitspraak klink even verrassend als zelfverzekerd. Waarom is ze nu al in gedachten bij het volgende indoorseizoen? “Het lijkt me gewoon leuk om te doen.” Pas voor de leeftijdsklassen U18 en ouder zijn er officiële NK’s, voor jongere leeftijdsklassen geldt een ‘officieus’ NK, de zogenaamde Nationale Spelen. “Het kwalificeren voor dat NK moet wel lukken”, zegt ze zelfverzekerd.
In de laatste cross van de Kempische Cross Competitie van drie weken geleden, tevens het Brabants Kampioenschap, wist ze de runner-up Kim van Rossum van de Eindhovense studenten-atletiekvereniging Asterix vlak achter zich: “Met een eindsprint werd ik toch nog Brabants kampioen.” Van de negen wedstrijden van die competitie won ze er zes, tweemaal werd ze tweede. De zeven beste tellen mee voor het klassement. Uitgerekend tijdens haar thuiswedstrijd, de Joe Mann Bosloop van eind januari, werd ze geklopt door deze Kim van Rossum: “Toen had ik gewoon m’n dag niet. Balen!” Slechts eenmaal liet ze verstek gaan op de korte cross voor de vrouwen, de klasse waarop ze had ingeschreven: “Tijdens de NK Cross in Eersel van eind vorig jaar deed ik mee in mijn eigen klasse U18, gewoon om aan dat NK mee te kunnen doen.” Ze eindigde toen op de vijftiende plaats.
Het liefst doet Veroline – al 7 jaar – alleen maar lopen. Ze traint driemaal per week: “Met af en toe een uitstapje naar het hoogspringen.”

fotobijschrift Veroline Sanders eenzaam op kop tijdens de Blokhutcross

tekst Pieter Grootes
foto Tiny Steenbakkers


Deel op sociale media:

Terug naar boven