Europees zilver voor Marianne Verdonk op de horden

Baanatletiek

ISTANBUL - Marianne Verdonk (26) heeft zondag tijdens het EK indoor voor VB-atleten zilver behaald op de 60 meter horden. Na een rustperiode van een jaar kreeg ze in januari te horen dat zij aan dit EK in Istanbul mee mocht doen. Haar selectie had ze te danken aan haar goede prestatie op het Paralympische nummer verspringen in Utrecht.

Het verspringen is relatief nieuw voor Marianne. Daarnaast deed ze mee aan 60 en 200 meter vlak en de 60 meter horden. In haar derde poging sprong Marianne vrijdag 4,26 meter ver. Dit was een centimeter te kort voor de finale. Ze eindigde op de negende plaats, waar bijna de complete internationale top aanwezig was.
Tijdens de series van de 60 meter sprint liep Marianne een dag later de derde tijd. In de finale kwam ze niet goed weg, struikelde bijna, waardoor ze de sprint met een achterstand begon. Marianne wist de schade te beperken tot de zesde plaats in 8,69 seconden. Een gemiste kans: gezien haar eerdere tijd was een medaille zeker mogelijk geweest.
In haar serie van de 200 meter liep Marianne zondag een prima race en de tweede tijd achter topfavoriete Ielsova uit Oekraïne. Ze mocht als tijdsnelste naar de finale. Doordat deze finale te kort op haar specialiteit, de 60 meter horden, volgde kon ze hier niet aan meedoen. Ze behaalde wél de vierde tijd overall.
De 60 meter horden verliep prima. De wedstrijd werd zoals verwacht gewonnen door de Poolse Kucharczieck, in een nieuw wereldrecord. Marianne liep een sterke race en eindigde in 10,68 seconden als tweede, wat het zilver opleverde.

tekst Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven