Baanatletiek

bevrijdingsvuur dorpsplein 05.05.2023 40

BEST - Tijdens de competitiewedstrijd van de categorie U16/U14 zijn zaterdag thuis in Best door de GM-atleten 43 persoonlijke records behaald. De grootste persoonlijke overwinning was echter voor Olivia van Diessen die zich over haar angsten voor die acht horden van 76 centimeter zette en uiteindelijk zonder kleerscheuren de finish van de 80 meter horden haalde.

Hoewel de weersverwachting in de aanloop naar de wedstrijd niet zo best was, was het een mooie dag. Met alleen een korte onderbreking tijdens de laatste onderdelen verspringen voor de meisjes U16 en de sprint bij de meisjes U14.
De podiumplaatsen waren voor Tess Aerts (1e kogel U16) en Silke Wouters (3e 60mH U14).
Bij de competitie mogen atleten aan maximaal drie onderdelen meedoen. Toch lukte het Rowan Hamhuis, Bram Anraad en Levi van Schalen ieder driemaal hun persoonlijk record te verbeteren. Bram en Levi waren bij het jongens U14-team slechts met zijn tweeën. Zo konden ze onmogelijk aan de estafette meedoen, en moesten daarmee punten laten liggen. Toch werden ze met die zes pr’s elfde van veertien teams.
De meisjes U14 konden zelfs twee teams opstellen: Annika Hamhuis, Guilia Roset, Lenne Molenaar, Manou Boelens, Nyma van Agt, Silke Wouters, Yenthe Smits (Team 1) en Cato van Beers, Elize Roset, Jana Reynhout, Maartje Vink, Rohin Kastelijn (Team 2). Team 1 eindigde op de hoogste plaats van alle vijf GM-teams: vierde van achttien. De overige standen zijn 7 van 13 (M-U16), 6 van 12 (V-U16) en 13 van 18 (V-U14 2).
Ieder twee persoonlijke records behaalden Bram van Tongeren, Casper Deij, Stan Beenker, Thomas van den Berg (U16); Emma van Halen, Joyce van Sluisveld, Olivia van Diessen (U16); Annika Hamhuis, Cato van Beers, Lenne Molenaar, Maartje Vink, Nyma van Agt, Rohin Kastelijn (U14). Enkele pr’s waren voor Dani Pesuwarissa, Eline de Laat, Emmely van Delft (U16); Guilia Rozet, Manou Boelens, Silke Wouters, Yenthe Smits (U14).

fotobijschrift Het treintje van de 1500 meter U16 met Stan Beenker (51), Thomas van den Berg (52) en Rowan Hamhuis (54)

tekst Pieter Grootes
foto Stijn Groen