Baanatletiek

Lieke Jongen verdubbelde bijna haar beste afstand bij het slingeren

VALKENSWAARD - Na de derde wedstrijd van de Athletics Champs competitie staan de U10-pupillen van Atletiek Vereniging Generaal Michaëlis in het tussenklassement op de eerste plaats. De U12- en U9/U8-pupillen verzekerden zich zaterdag in Valkenswaard van de tweede plaats. Over twee weken volgt in Reusel de vierde wedstrijd.

Met maar liefst 33 pupillen-U12 en 18 pupillen-U10/U9/U8 was er weer een grote opkomst. Anders dan bij gewone atletiekwedstrijden doen de pupillen bij de Athletics Champs in drie uur tijd maar liefst zeven onderdelen, met zoveel mogelijk pogingen. Lekker bezig blijven dus. Zo hebben ze meer kans op een persoonlijk record en dus dat succesmomentje. En die waren er weer veel, heel veel zelfs. Voorop staat echter een leuke middag met lekker veel bewegen met je eigen team.
Ook de vier debutanten hebben zeker niet ondergedaan voor de anderen. Bij de U12-pupillen deden Sven van Geel, Loes Bertholet en Dionne van den Hombergh voor het eerst mee. Bij de jongere U9-pupillen was dat Daniël Alons. Ze haalden meteen al veel punten binnen voor hun team. Dionne behaalde van de debutanten de meeste punten met het polsstokverspringen (3,05 meter, 59 punten). Daarna volgden Sven met meters maken gedurende 6 minuten (1375 meter, 51 punten), Loes met polsstokverspringen (3,10 meter, 51 punten) en Daniël, ook met meters maken, maar dan gedurende 4 minuten (875 meter, 56 punten).
De grootste verbeteringen van het persoonlijk record waren voor twee zevenjarige U9-pupillen. Hanru van der Hout sprong bij het hurkhoogspringen maar liefst 15 cm hoger tot over 80 cm. Onder opperste concentratie slingerde Lieke Jongen haar band 5 meter verder weg dan in de eerste wedstrijd, nu tot 10,5 meter.

fotobijschrift Lieke Jongen verdubbelde bijna haar beste afstand bij het slingeren

tekst Pieter Grootes
foto Joep Jongen