Baanatletiek

Met een tijd van 10,27 was Jill van der Leeuw (links) de favoriet in de tweede serie van de 60 meter sprint. Na een span

OSS - Tijdens de derde competitiewedstrijd voor de U16/U14-junioren hebben Jochem van IJzendoorn (80 meter horden U14) en Tess Aerts (kogelstoten U16) beiden de derde plaats behaald. Jochem miste op 3 cm na het podium bij het verspringen. In Oss hebben de 23 deelnemers zaterdag samen 32 persoonlijke records behaald. “Jammer dat we door ziekte en blessures flink wat afmeldingen hadden”, constateert trainer en begeleider Marcel Vis.

Silke Wouters (U14) behaalde tweemaal de vierde plaats. Ze greep net naast een podiumplek bij de 1000 meter (op 1,15s) en 60 meter horden (op 0,11s). Een troost was wel dat ze als enige driemaal, ook op de 60 meter sprint, haar beste prestatie verbeterde. De U14-atleten Jochem van IJzendoorn, Levi van Schalen, Pepijn de Wit, Lenne Molenaar, Maartje Vink, Nyma van Agt, Cato van Beers en Jill van der Leeuw en de U16-atleten Bram van Tongeren, Thijn Looman en Thomas van den Berg verbeterden ieder twee pr’s. Een enkele verbetering van de beste prestatie was er voor de U14-atleten Lenne Molenaar en Rohin Kastelijn en de U16-atleten Eline de Laat, Emma van Halen, Emmely van Delft, Joyce van Sluisveld, Lana van den Heijkant, Olivia van Diessen en Tess Aerts.
Casper Deij (U16) verbeterde zich bij het verspringen van 4,08 naar 4,45 meter. “Het ging mega-goed”, vond hij. “Alleen het doorgeven van het stokje bij de estafette kan nog wel wat soepeler.”
Van de vijf teams eindigden de meisjesteams het hoogst (U16: 6e van 12 en U14: 5e van 18). Marcel Vis: “Ook landelijk zien we dat terug.”

fotobijschrift Met een tijd van 10,27 was Jill van der Leeuw (links) de favoriet in de tweede serie van de 60 meter sprint. Na een span

tekst Pieter Grootes
foto Jony Hendriks