Marianne Verdonk succesvol op Open NK

Baanatletiek

EMMELOORD - Marianne Verdonk heeft in het afgelopen weekeinde meegedaan aan het Open Nederlands Kampioenschap voor atleten met een beperking.

Op dit sterk bezette kampioenschap kwam Marianne uit op 3 onderdelen te weten 100 meter sprint, verspringen en speerwerpen.

Deelname was hier, behalve uit Nederland door atleten uit Rusland en Groot Brittannië op de onderdelen waar Marianne op uit kwam.

Op een NK voor atleten met een beperking komen verschillende klassen uit de vaak samen het programma afwerken, dit geeft soms een vertekend beeld in de uitslagen.

Op de 100 meter was Marianne veruit de snelste met een ½ finale tijd van 13,59 en een finaletijd van 13,62, bleef zij alle concurrenten ruim 1 seconden voor.

De tweede en derde tijd waren voor twee Russische atletes die in andere klasses uitkomen. De vierde tijd was weer voor een Nederlandse atlete uit de klasse 20.

Bij het verspringen was Marianne de beste atlete in de klasse 20 met een sprong van 4,01 meter. Voor haar eindigde een Russische atlete (ruim 5,30 meter) met als beperking een kunsthand en een Nederlandse atlete (4,74) met een beenprothese.

Ook bij het speerwerpen was Marianne de beste VB atlete (klasse 20) met 14,21 meter. De atleten die hier voor haar eindigde waren allen buitenlandse atletes met een lichamelijke beperking (2 Russische atletes, een Ierse atlete en een Engelse atlete)

Hiermee mag Marianne zich voor één jaar Nederlands Kampioen noemen op de 100 meter, verspringen en speerwerpen in de klasse 20.


Deel op sociale media:

Terug naar boven