Het regent persoonlijke records tijdens CD-competitie

Baanatletiek

SOMEREN - Bijna driekwart van de individuele prestaties tijdens de competitie voor C- en D-junioren van atletiekvereniging Generaal Michaëlis was een persoonlijk record. In Someren werden zaterdag één derde en twee vierde plaatsen behaald. De D-jongens waren met te weinig om alle nummers te kunnen bezetten, waarmee ze kansloos waren.

Volgens de voorlopige uitslag zijn de C-meisjes op de vierde plaats geëindigd. Een mooi resultaat, dat vooral te danken is aan het grote aantal pr's en de overwinning van Jessie van Os bij het speerwerpen. Nina van der Pasch behaalde de tweede plaats met het verspringen.
De C-jongens zijn op een plaats vier geëindigd. Ook hier waren er, net als bij de meisjes, veel persoonlijke records én de overtuigende overwinning van Matthijs Slegt bij het discuswerpen. Met de kogel behaalde Matthijs de tweede plaats in een persoonlijk record. Koen van den Boomen behaalde een pr met zowel het ver- als hoogspringen.
De jongere D-meisjes deden het nog ietsje beter met een derde plaats. Joelle Adams had een belangrijke bijdrage aan dit eindresultaat met een pr en de eerste plaats bij het verspringen met een voorsprong van 11 centimeter op de nummer twee. Ning Slaats werd derde op de 60 meter horden. Judith Witteveen werd vierde bij het discuswerpen; Saskia Smink stootte de kogel naar de zesde plaats. Sanne Kastelijn haalde met een sprong van 3,95 meter de vierde plaats bij het verspringen. Ook de goede prestatie op de vier maal 60 meter estafette werd beloond met plaats drie.
De D-jongens konden deze keer geen potten breken. Door een groot aantal late afmeldingen werd de ploeg uitgedund tot vier atleten. Het verspringen en discuswerpen moesten ze zelfs laten schieten, waarmee ze bij voorbaat kansloos waren. Ze eindigden op de elfde plaats.

Voor alle uitslagen: zie rubriek uitslagen.


Deel op sociale media:

Terug naar boven