Clubrecord estafette geeft competitie glans

Baanatletiek

BEST - Tijdens de tweede wedstrijd van de seniorencompetitie zijn de vrouwen van Generaal Michaëlis in hun poule op de vierde plaats geëindigd, mede dankzij een clubrecord op de estafette. De mannen, die dit jaar naar de tweede divisie gepromoveerd waren, moesten genoegen nemen met de zevende plaats. De vrouwen draaien al een paar jaar mee in de tweede divisie.

Tijdens de competitie levert elke individuele prestatie punten op. De meeste punten voor deze thuiswedstrijd vergaarde A-junior Gijs Tops met het hoogspringen. Hij haalde de hoogste score van de dag van 1,95 meter. Zijn persoonlijk record staat sinds kort op 2,00 meter. Ook Mitchell Vereijken haalde veel punten binnen met het verspringen. "Ik verbeterde twee keer mijn verste sprong; eerst met 5 centimeter naar 6,75 en daarna nog eens naar 6,80 meter. Dat maakt de tegenvaller op de 100 meter sprint een beetje goed", glunderde de militair na afloop. B-junior Bram Elevelt verbeterde zich op de 400 meter met 2 seconden en eindigde temidden van het seniorengeweld nog redelijk voorin.

Bij de vrouwen haalde Ilonka de Bresser veel punten binnen met haar tweede plaats bij het hink-stap-springen en de derde plaats bij het verspringen. Renske van Os deed goede zaken op de 400 meter met de derde gelopen tijd. Dat Renske nog A-junior is en Ilonka zelfs nog B-junior geeft die prestaties nog meer glans. Op de vier maal 100 meter estafette verbeterden de junioren Ilonka de Bresser, Lena van Lee, Maureen Herremans en Renske van Os het clubrecord.

Weert
Over twee weken wordt in Weert de laatste van drie voorronden gehouden. "Het competitiereglement zit best ingewikkeld in elkaar", legt Ben Saris, de verantwoordelijke voor de jury, uit. "Zo verschillen de onderdelen die meetellen iets per wedstrijd. Zo moesten de vrouwen vandaag polsstokhoogspringen en de mannen niet." Landelijk zijn er drie poules in de tweede divisie, met elk zo'n twaalf ploegen, zowel bij de mannen als de vrouwen. In totaal zijn er 35 ploegen bij de mannen en de vrouwen.

Na deze tweede wedstrijd staan de vrouwen nationaal in de tweede divisie op plaats 19, de mannen op plaats 32. Na de derde en afsluitende voorronde in Weert komt er pas bij plaats 8 zicht op promotie, bij een plaats lager dan 32 dreigt het degradatiespook.

Studenten Kampioenschap
Tijdens het Nederlands Kampioenschap meerkamp voor studenten in Eindhoven op 25 mei is Bart van der Pasch tweede geworden op de vierkamp (100 meter, verspringen, speerwerpen, 1500 meter). Bij de vrouwen was het voorin nog drukker: Jolijn Sandbrink eerste, Ilonka de Bresser derde en Laura Hoogers vierde. De vrouwen liepen de 800 meter als middellange afstand.

Kijk ook op onze uitslagenpagina.

tekst Pieter Grootes

foto Inge Faessen
fototekst Mitchell Vereijken in actie bij het verspringen


Deel op sociale media:

Terug naar boven