Hubert en René behalen trainersdiploma

Lopen

HELMOND - Hubert Segers en René Uijthoven hebben afgelopen zaterdag hun praktijkexamen Basis Looptrainer 3 van de Atletiekunie succesvol afgelegd. Begin dit jaar zijn zij begonnen met een intensieve opleiding. Deze bestond uit vijf cursusdagen met theorie en praktijk, literatuurstudie, vele praktijkopdrachten bij de eigen vereniging, doelen stellen, trainingsplannen maken, uitvoeren met observatie van de praktijkbegeleider, evalueren, reflecteren, verbeterpunten formuleren, verslagen maken, enzovoort, enzovoort, enzovoort.

Dit alles leverde een indrukwekkende hoeveelheid documenten op waarmee Hubert en René ieder hun zogenaamde portfolio opbouwden. Met als ultieme afsluiter het invullen van het lijvige competentiereflectieformulier... (scrabblewaarde 62 punten nog zonder verdubbelingen).

Nadat de portfolio's door de beoordelaars van de Atletiekunie goed waren bevonden, kregen Hubert en René een uitnodiging om op zaterdag 8 juni bij HAC in Helmond praktijkexamen te doen. Zij moesten daartoe een eigen groep van minimaal 12 lopers meenemen. En dat kostte geen enkele moeite, want uit de loopgroepen van Hubert en René kwamen maar liefst 16 enthousiaste vrijwilligers die op hun vrije zaterdagmiddag graag een bijdrage wouden leveren aan het doen slagen van hun trainers. En alle andere lopers die op die zaterdag andere verplichtingen hadden gaven aan dat ze graag hadden willen helpen.

In een colonne van zes personenauto's reisde het hele gezelschap, inclusief de examenkandidaten en hun praktijkbegeleiders, af naar Helmond. Het was voor René en Hubert vre-se-lijk spannend. De druk was er van te voren behoorlijk op gelegd. Maar mede dankzij de fantastische inzet van de loopgroep, die de examenkandidaten feilloos aanvoelde, hebben Hubert en René het examen met vlag en wimpel afgerond. De club is weer twee gecertificeerde trainers rijker.

Met enorme dank en waardering voor onze lopers: Anita Geeven, Ine Meeuwis, Cecile Wijnen, Ad Rijenga, Susan Stroomenbergh, Cees van der Sommen, Chris SegersJan Meesters, Bep VogelsMargo Burghoorn, Dorothy van Rijen, Eric van Rijen, Maria Hazenberg, Regina Hoornweg, Jacqueline van der Meulen en Joke Spierings.

Ook heel veel dank en sympathie voor onze leercoach Bart Raijmakers en docente Irma van Gils van de Atletiekunie.

En als laatsten, maar absoluut niet als minsten, onze praktijkbegeleiders Patrick Bindels en Frank Coppelmans, die allebei onmetelijk veel tijd en expertise hebben gestopt in het begeleiden van Hubert en René.

Hubert examen BLT3

Hubert examen BLT3 2


Deel op sociale media:

Terug naar boven