Opnieuw Zilver voor Marianne Verdonk tijdens WK Outdoor

Baanatletiek

PRAAG - Ook op de tweede dag van het Wereldkampioenschap Outdoor in de Tsjechische hoofdstad is er succes voor Nederland en voor Marianne Verdonk. Op haar favoriete onderdeel, de 100 meter horden, loopt ze overtuigend naar de tweede plaats in een beste seizoentijd van 13,48.

Vandaag twee onderdelen voor Marianne Verdonk. Zij moet om 17.00 uur starten in de finale verspringen en om 18.10 uur volgt voor haar de finale 100 meter horden. Bij het verspringen lijkt Marianne niet helemaal bij de les, tijdens het inspringen zien we één goede sprong waarna ze met haar aanloop gaat experimenteren. De eerste sprong in de wedstrijd komt tot 4.01 gevolgd door in foutsprong in de tweede poging. Bij haar derde poging stoot ze ruim 60 cm voor de balk af, waarmee voor haar de finale afgelopen is. Een twaalfde plaats is hier haar deel.

Voor Marianne betekent dit dat de onrust voor het op tijd bij de finale 100 meter horden te zijn, verdwijnt. Rond 17.55 uur kan zij zich bij de andere atletes voor de 100 meter horden aansluiten en beginnen met de voorbereiding op dit voor haar heel belangrijke nummer.
Vooraf is duidelijk dat de overwinning voor de Poolse wereldrecordhoudster Kucharczieck uit Polen zal zijn. Marianne is de grote favoriete voor Zilver maar zal dan wel af moeten rekenen met twee Portugese loopsters, een Italiaanse loopster en een loopster uit Tunis. De start is prima, horde 1 wordt gelijktijdig met de Poolse Kucharczieck genomen met een lichte voorsprong op de rest van het veld. Zoals verwacht loopt de Poolse per horde steeds iets verder uit, maar hetzelfde geldt voor Marianne ten opzichte van haar concurrentes. Kucharczieck pakt het Goud in een prima tijd van 15,12 seconden, voor Marianne is er Zilver in 17,48 en het Brons gaat verrassend naar de Portugese Cercequiera die weer ruim 2 seconden toe moet geven aan Marianne (19,52 om 17,48).

Hiermee komt de oogst voor Nederland en Marianne in dit toernooi op twee Zilveren medailles. Een prima resultaat met een selectie van slechts 3 atleten. Donderdag is er geen programma voor de Nederlanders. Vrijdag komt Marianne opnieuw aan de bak, nu op de 200 meter. Als zij zich hier voor de finale weet te plaatsen zal zij op zaterdag haar laatste onderdeel op dit WK lopen.


Deel op sociale media:

Terug naar boven