Marianne Verdonk naar finale 200 meter

Baanatletiek

PRAAG - Na de rustdag op donderdag vandaag één onderdeel voor de Nederlandse delegatie. Marianne Verdonk komt uit in de halve finales 200 meter, met als doel plaatsing voor de finale op zaterdag.

De 200 meter is op dit toernooi heel sterk bezet. In de halve finales zijn er drie series ieder met zeven loopsters. Marianne loot de eerste serie, waar ze als belangrijkste opponent (net als op het EK indoor) de regerend wereldkampioene Ieslovetska uit de Ukraïne tegenkomt. Plaatsing is er voor de eerste twee uit elke halve finale en de twee tijdsnelsten. Marianne start in baan vier, net achter de in baan vijf startende Ieslovetska en met in baan zes de andere concurrente, de Poolse Piezychlebek. Voor Marianne een ideale loting omdat zij zo een mikpunt heeft om naar toe te lopen. Bij het uitkomen van de bocht lopen Ieslovetska en Marianne gelijk op het rechte einde op. Dit lukt tot 80 meter voor de finish, van waar af Ieslovestka iets uitloopt. Marianne wordt knap tweede in een toptijd van 27,39 seconden waarmee plaatsing voor de finales op zaterdag een zekerheid is geworden.

Vanuit de tweede serie plaatsen zich de Poolse Stenka en de Japanse Tokonaga. Uit de derde serie komen de Poolse Kuchzcariek en Kobyliatska uit de Ukraïne als één en twee over de finish. Deze zes loopsters worden zaterdag aangevuld met de Japanse Tanaka en Cercequiera uit Portugal. De strijd om de medailles lijkt zaterdag een strijd tussen vijf atletes te worden, waarbij Marianne samen met Stenka en Kobyalatski lijkt te gaan strijden voor brons, de vierde en de vijfde pl


Deel op sociale media:

Terug naar boven