GM'ers trotseren Army Urban Run

Lopen

OIRSCHOT - Een groot aantal GM-atleten heeft zondag deelgenomen aan de "Army Urban Run, je moet het maar kunnen". Deze wedstrijd van ongeveer 10 kilometer gaat over het terrein van Legerplaats Oirschot en wordt georganiseerd door de Stichting Marathon Eindhoven en het Brigadehoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht. Op het parkoers ligt een groot aantal militaire hindernissen waaronder uitdagende hellingen, sloten, waterbakken, voertuigen die je moet beklimmen, onderdoor kruipen en diverse heuvels.

De weersomstandigheden waren perfect, 19 graden en een beetje wind. In het startvak was er een beetje spanning te merken, maar de gezelligheid overheerste. Na het derde startschot, er mochten steeds 250 atleten vertrekken, waren de GM'ers aan de beurt. Het parkoers zorgde voor flinke uitdagingen. Obstakels, hellingen en diverse modder- en waterbakken met op het einde een heuze eindsprint.

Na de finish kreeg iedereen een medaille. Het T-shirt mag je houden, maar ik denk dat de vlekken er maar moeilijk uit gaan. Trots en voldaan ging de groep GM-atleten weer huiswaarts. Volgend jaar weer!

tekst Patrick Bindels

foto Patrick Bindels

fototekst De GM'ers na afloop


Deel op sociale media:

Terug naar boven