Meisjes A-junioren plaatsen zich voor NK voor teams

Baanatletiek

BERGEN op ZOOM - De meisjes A-junioren van Generaal Michaëlis hebben zich zondag geplaatst voor het NK voor teams. De ploeg werd landelijk zevende, een plaats bij de beste twaalf was al voldoende. Dit NK wordt begin september gehouden. Bijna alle nummers gingen beter dan de vorige wedstrijd.

Maureen Herremans haalde de tweede plaats met verspringen in een pr van 5,30 meter. Anne Marte Gardenier haalde de tweede plaats met hoogspringen (1,55). Ilonka de Bresser werd derde met hinkstapspringen (10,13). Demi Saris wierp de speer (33,08) naar de tweede plaats. Maureen de Bresser liep een verdienstelijke 800 meter. Lena van Lee meldde zich met een polsblessure af voor het hoogspringen. Ze maakte dat goed met een snelle 100 meter. Ook Renske van Os liep, ondanks de tegenwind, een redelijk 100 meter. "Op de 400 meter liep ik m'n beste seizoensprestatie, waarmee ik ook won, een mooie opsteker voor het NK volgende week", aldus Renske. Deze overwinning leverde de meeste punten op van alle onderdelen. Ilonka de Bresser, Lena van Lee, Maureen de Bresser en Renske van Os werden derde op de 4x100 meter estafette.

De A-jongens waren met z'n vieren jammer genoeg niet compleet en eindigden op plaats elf in de poule. Niels Groen was ontevreden over zijn 100 meter, maar verbeterde zich wel bij het verspringen (4,41). Daan van Hoof haalde 1,60 meter op hoogspringen en liep ook de 3000 meter in een keurige tijd. Teun Schuncken sprong met 10,44 meter op hinkstapsprong een nieuw record.

Auteur: Pieter Grootes


Deel op sociale media:

Terug naar boven