Zilver voor Bram Elevelt, brons voor Gijs Tops tijdens NK atletiek

Baanatletiek

EINDHOVEN - B-junior Bram Elevelt heeft tijdens het NK atletiek voor AB-junioren zilver behaald op de 400 meter horden. A-junior Gijs Tops pakte het brons bij het hoogspringen. De atleten van Generaal Michaëlis verbeterden in Eindhoven ook nog eens een aantal clubrecords: Bram Elevelt op zowel de 110 en 400 meter horden en A-junior Renske van Os op de 400 meter.

Op de 400 meter horden had Bram Elevelt een persoonlijk record staan van 57,46 seconden. In de series verbeterde hij dat vrijdag eerst naar 57,25 en vervolgens in de finale naar de zilveren 56,19 seconden. Bram weet de wedstrijd op een ontspannen manier te beleven en het beste uit zichzelf te halen. De 110 meter horden ging zondag eigenlijk net als eerder de 400 meter: heel ontspannen, snel en technisch goed. Goed genoeg voor de vijfde plaats.

Gijs Tops (JA) haalde met het hoogspringen de derde plaats met een sprong over 1,95 meter. Zijn beste prestatie staat sinds half mei op 2,00 meter.

In de series van de 400 meter liep Renske van Os heel ontspannen en zelfverzekerd. De negentienjarige verbeterde daarmee haar clubrecord met ruim een halve seconde. In de finale vocht ze meer tegen zichzelf en verkrampte. Dat kostte haar bijna twee seconden vergeleken met de tijd uit de series eerder op de zaterdag. Desondanks werd ze vijfde. Haar tijd gelopen in de series zou in de finale goed geweest zijn voor het brons. Maar zo werkt het helaas niet in de atletiek, weet ze.

Ilonka de Bresser (MA) bereikte tijdens het hinkstapspringen de finale, wat drie extra pogingen oplevert. Die extra pogingen brachten haar zaterdag echter geen verbetering: ze bleef op plaats acht staan. Zondag haalde Ilonka met het verspringen ook de finale: "De laatste twee pogingen heb ik bewust wat meer risico genomen. Jammer genoeg waren ze ongeldig. Het lukte gewoon niet om, net als bij het hinkstapspringen, wat meer hoogte te krijgen." Ze bleef 12 centimeter onder haar beste prestatie.

A-junior Demi Saris was eigenlijk wel tevreden met haar zevende plaats bij het speerwerpen: "Al bleef ik wel een meter onder mijn beste prestatie." A-junior Bas van der Lubbe drong in de finale van het kogelstoten door tot de zevende plaats, een halve meter onder zijn pr.

Auteur: Pieter Grootes

Foto: Fotograaf onbekend bij webredactie

Bijschrift foto: Bram Elevelt (links) haalde zilver op de 400 meter horden tijdens het NK.


Deel op sociale media:

Terug naar boven