Van Os en Verdonk uitblinkers Kermismeerkampen

Baanatletiek

BEST - Van de deelnemers van Generaal Michaëlis waren Renske van Os en Marianne Verdonk de uitblinkers van de Decathlon Kermismeerkampen die afgelopen weekend zijn gehouden. Renske eindigde op de tweede plaats bij de zevenkamp voor A-junioren. Marianne verbeterde het nationale record van de zevenkamp voor atleten met een verstandelijke beperking.

Marianne Verdonk kon op de 800 meter (2.39,93) als afsluiting van de zevenkamp zelfs met de allersnelsten mee. Ilonka de Bresser deed pas haar tweede zevenkamp als A-junior, met verbeteringen bij het hoogspringen en het kogelstoten. Dat was goed voor de derde plaats, net achter Renske van Os. De meeste punten haalde Ilonka binnen op de 200 meter. "Voor de meeste persoonlijke records moet je toch echt bij Renske zijn", vatte ze de prestatie van haar een jaar oudere clubgenote sportief samen.
Tienkamper Jeroen Duif eindigde op plaats 23 bij de senioren, maar was op de 1500 meter (4.41,51) de op drie na snelste. C-junior Jessie van Os eindigde op de twintigste plaats op de zevenkamp met pr's op de 80 meter horden (15,68), hoogspringen (1,32) en de 600 meter (1.56,34). B-junior Maureen de Bresser eindigde op plaats 19 op de zevenkamp.
De D-junioren Sanne Kastelein en Joelle Adams zijn aan elkaar gewaagd: Sanne werd vijftiende met 2276 punten, Joelle zestiende met 2268 punten. Sanne liet het een beetje liggen bij het speerwerpen, maar haalde pr's bij het hoogspringen, de 60 meter horden en de afsluitende 600 meter. Joelle verbeterde zich op alle nummers van de zeskamp (60 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, speerwerpen, 600 meter), behalve bij het verspringen.

Kijk voor de uitslagen op onze uitslagenpagina.

tekst Pieter Grootess


Deel op sociale media:

Terug naar boven