Sengers en Videler winnen Ronde van Naastenbest

Lopen

BEST - Harm Sengers heeft zaterdagavond de 39e Ronde van Naastenbest gewonnen. De atleet van Eindhoven Atletiek had drie dagen voor zijn 31e verjaardag een verdienstelijke tijd van 31.58 minuten nodig voor de 10 kilometer. Zijn vriendin Janneke Videler dook met 39.29 als enige vrouw onder de 40 minuten.

Sengers kreeg twee jaar geleden veel publiciteit tijdens de Marathon Eindhoven, toen hij snelste Nederlander werd in een persoonlijk record. Zijn agenda verraadt de komende weken elk weekend wel een wedstrijd, met als afsluiting het NK Marathon op zondag 13 oktober in Eindhoven. Daar verdedigt hij zijn derde plaats van vorig jaar.

Wichard de Benis was weer eens de snelste loper van Generaal Michaëlis op het hoofdnummer, de 10 kilometer. In 1995 en 1996 was Wichard zelfs overall-winnaar in deze thuiswedstrijd, hoewel de hoofdafstand toen nog 15 kilometer was. Vijftien jaar geleden verhuisde de loop van de vaak te warme zondagmiddag naar de zaterdagavond en werd de afstand ingekort. Vlak daarna stopte de inmiddels 50-jarige als actieve wedstrijdloper. Opvallend was dat ruim eenderde van alle lopers lid was van GM. Velen daarvan bereiden zich voor op de halve marathon van Eindhoven op de tweede zondag van oktober.

tekst Pieter Grootes
foto Peter Kramer

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven