A-pupillen GM winnen Athletics Champs

Baanatletiek

BEST - Het eerste team van de A-pupillen van atletiekvereniging Generaal Michaëlis heeft zaterdag de regionale competitie gewonnen. Van de vier wedstrijden van deze competitie nieuwe stijl, de zogenaamde Athletics Champs, wonnen ze er drie, waaronder de laatste thuiswedstrijd.

Na een flitsende start op de estafette en met puike prestaties op alle onderdelen kon aan het einde van de dag de trofee omhoog gehouden worden (2216 punten). Het winnende team bestond uit Tom van Engelshoven, Tom van Schijndel, Daniël Jochems, Niklas Dhondt, Noah Terhoeve, Daan Brorens, Evan van den Heuvel, Mats Keulstra, Femke Smink, Floor van Veen en Aimee van de Sande. Alleen tijdens de derde wedstrijd moest het team de uiteindelijke nummer twee, Eindhoven Atletiek, voor laten gaan. De C-pupillen eindigden op de tweede plaats, de B-pupillen op plaats vijf.

Aan de competitie nieuwe stijl voor de pupillen wordt nog gesleuteld, de proef is vorig jaar in Brabant begonnen. Doel is om in een hoog tempo met korte pauzes als team alle nummers af te werken. De totale wedstrijd mag dan ook maar drie uur duren. Ook de begeleiders en ouders krijgen een actieve rol bij het jureren. Er zijn nieuwe materialen ontwikkeld, zoals de vortex voor het werpen, een kunststof discus voor het slingeren, een medicienbal voor het stoten en speciale lage horden. Ook wordt voor de werpnummers en het verspringen een breed meetlint over het veld uitgerold om snel de afstand te kunnen meten op vijf of tien centimeter nauwkeurig, alles met als doel de vaart erin te houden. De vijf beste prestaties voor elk nummer tellen mee voor de teamscore.

Ook werden enkele clubrecords genoteerd: Loes van Gaalen (MPC) 40m horden 8,00 seconden, Femke Smink (MPA) 60m horden 11,11 seconden, Bram van Rulo (JPB) medicienbal stoten 7,90 meter en Sterre Robben (MPB) ook met medicienbal stoten 6,00 meter.

Na vier wedstrijden is een apart individueel medailleklassement opgemaakt, zeg maar een soort Kempisch kampioenschap. Bij de A-pupillen waren de hoogste geëindigden Tom van Schijndel (3), Femke Smink (4) en Daniël Jochems (5); bij de B/C-pupillen Loes van Gaalen (7), Priscilla Groenmeijer (9) en Mike van Bree (13).

tekst Pieter Grootes

fototekst De winnende ploeg van de Athletics Champs, met vlnr: Aimee van de Sande, Floor van Veen, Femke Smink, Mats Keulstra, Evan van den Heuvel, Daan Brorens, Noah Terhoeve, Tom van Engelshoven, Daniël Jochems, Niklas Dhondt en Tom van Schijndel.


Deel op sociale media:

Terug naar boven