Clubkampioenschap sluit zomerseizoen af

Baanatletiek

BEST - Bij het clubkampioenschap van Generaal Michaëlis mogen de junioren en senioren binnen bepaalde spelregels kiezen welke onderdelen ze doen, netjes verdeeld over de loopnummers en de technische nummers. Naast de namen van de clubkampioenen leverde dat zondag weliswaar geen clubrecords, maar wel enkele fraaie prestaties op.

D-junior Sanne Kastelijn bijvoorbeeld, dankte haar clubkampioenschap vooral aan haar persoonlijk record van 1,50 meter bij het hoogspringen. B-junior Bram Elevelt stelde zijn kampioenschap veilig met een persoonlijk record van 6,01 meter bij het verspringen. De overige clubkampioenen zijn Pim Scheiberlich (JD), Vincent Hein (JC), Jessie van Os (MC), Maureen Herremans (MB), Niels Aarts (JA), Renske van Os (MA), Bart van der Pasch (Msen), Jolijn Sandbrink (Vsen) en Cor Datema (Masters).

Bij de pupillen was er naast de plaats als team ook een persoonlijke score. Als team tellen de vijf beste prestaties mee bij het verspringen, sprinten, hoogspringen, vortex werpen en de duurloop, het zogenaamde "meters maken". Bij de A-pupillen won de ploeg met Tom Michielsen, Niklas Dhondt, Sven Teunissen, Jens van Gaalen, Simone Weijers, Floor van Veen en Hilde Verder; bij de B-pupillen Tygo Scheepers, Bram van Rulo, Cas Govers, Daniël de Goederen, Gijs den Braven en Noëlle Martens; bij de C-pupillen Tim Kees, Ilse van de Wiel, Milou Keulstra, Priscilla Groenmeijer, Janna Hoogland en Caroline Strikwerda. Van deze laatste ploeg liepen Tim Kees (1025 meter) en Ilse van de Wiel (1000 meter) beide een clubrecord op het relatief nieuwe nummer "meters maken", een vier minutenloop.

Naast de teamscore was er voor de pupillen ook een individuele score, met als winnaars Daniël Jochems (JPA), Femke Smink (MPA), Mike van Bree (JPB), Sterre Robben (MPB), Tim Kees (JPC) en Loes van Gaalen (MPC).

Uitslagen

Clubkampioenschap VB-atleten Best 22 september: meerkamp 100m-ver-kogel-200m (punten): 1. Sjoerd vd Heuvel 1034; 2. Marc Tonen 784; 3. Mike van Kuijk 466; 1. Marianne Verdonk 2415.

 

tekst Pieter Grootes

 

 


Deel op sociale media:

Terug naar boven